Last news in Fakti

30 Април, 2018 10:11 5 205 0

Чужденците се връщат в Италия

  • италия-
  • инвестиции-
  • чужденци
Чужденците се връщат в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Значителен ръст на имотите с цена над 10 млн. EUR се регистрира на пазара на недвижими имоти в Италия. Очакванията са за ръст на броя сделки и с по-евтини имоти, прогнозират анализатори от консултантската компания Knight Frank. Със 133% са се увеличили запитванията за покупка на жилища и къщи в Италия в сравнение с началото на 2017 г. Особено активни са купувачите от северна Европа и в частност от еврозоната. В продължение на три месеца, до края на март на текущата година количеството на онлайн преглежданията на имоти в Италия отчитат ръст от 11% в сравнение със същия период на миналата година. Най-голямата група инвеститори остават британците, които съставляват 44.8% от чуждестранните инвестиции в недвижими имоти в Италия. Интерес има и от жителите на Австралия, Германия, Канада, Швейцария и Дания.

Специалисти очакват ръст в цените дори на места, където към момента няма белези за такъв. Причината е, че предлагането намалява, а търсенето се увеличава. За миналата година цените на жилищата в Италия са спаднали едва с 0.3%, сочат данните на Eurostat, което на практика е без промяна.

Основната причина поради която чужденците решават да купят имот в Италия е добрият начин на живот, както и отличната перспектива за висока доходност от отдаването под наем на жилище, добрият климат и редицата културни и природни забележителности.

Особено популярни сред купувачите са жилища в Рим и Флоренция. На тях се пада около 40% от търсенето от страна на чужденците. Също така се регистрира ръст и към Тоскана и Сардиния.

Търсенето е съсредоточено върху дву- и тристайни жилища, по възможност в центъра на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА