Last news in Fakti

15 Декември, 2019 20:13 3 002 14

Собственици на имоти на протест

  • ломско шосе-
  • собственици-
  • протест-
  • отчуждаване-
  • имоти-
  • софия
Собственици на имоти на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Столична община иска да отчужди имоти на собственици в района на бул. „Ломско шосе” за символичната сума от 15 ст./кв.м. Това доведе до поредица от протести и на 15 декември булевардът беше блокиран за пореден път.

Собствениците са поискали да бъдат обезщетени с общински имоти, но им е било отказано, казва Васил Цветанов от инициативния комитет на протестиращите. „Отсреща цялата отсечка беше общинска, цялата е разпродадена на, но не на 15 ст., а сега нас ни бутат на жълти стотинки", каза той.

Протестиращите определят действията на общината като национализация в XXI век. „Те искат да ни вземат имотите. По никакъв начин не са ни уведомили. Не е минавал оценител - 49 имота са. Държат се с нас, сякаш нямаме право на глас", каза Цветанов.

Собствениците са поискали среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя е насрочена обаче за след два месеца. „Аз мисля, че сме горе-долу като едно време, както е бил Народният съд - без право на глас. Ще продължаваме, докато някой от управляващите се сети, че трябва да дойде и да ни даде отговор", допълва Цветанов.

На част от собствениците делата са минали в Административния съд. Административният съд в София е потвърдил сумите, определени от Столичната община без право на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медвенското овчарче

    18 1 Отговор
    Стига с тоя хатър, време е за сатър
  • 2 бл.134 в Зап. парк

    10 2 Отговор
    А бе , дайте им ,като на другите по 1 милион на декар и те да поживеят.Празници идват , все пак!!!
    България , на 6 морета .Върнете ни Солун
  • 3 ГосТ

    28 1 Отговор
    Абе къде дават 15ст но квадрат? Само герберастите купуват апартаменти на толкова
  • 4 Гост

    17 2 Отговор
    Има Европейски съд. Там могат да осъдят България за милиони. Лошото е, че всички ние ще плащаме. Някой чиновник решил да направи гуша, 15ст.квадратен метър? Тези нормални ли са?Ниви вече няма на такава цена!!!
  • 5 Ицоъ

    23 1 Отговор
    Фандъка се оказа голяма гад.
  • 6 нали

    15 1 Отговор
    .. ама като избираха Боко-тиквата не р'ваха, а? А ся р'вът!!

    Коментиран от #11

  • 7 недоумяващ

    9 0 Отговор
    Абе колкото пъти и да го смятах все излиза 150 лв. декара. Верно ли у Софийско има такива цени, че тук у наше село Шумен от 200лв. на кв. метър тръгват цените ама у някой денгерлик дето и тълсъм да вържеш ще се изпари. Я веднага да се обаждат там на Агриони, Адванси и тем подобни па те после мафиотите помежду си да се оправят. Опс на аз хептен забравих,че те май всички е едно гърне пърдят. Каква ирония тамън четох днес за фабрика Германия как не и достигали работници та затуй ще да е да се пускат такива новини,че раята по бързо да се ориентира към Терминал 2. Viva fabrique Germany,Бог да ги прости всички дето се набълбукаха с имоти и се надяваха с рентиерство да изживеят старините си на Сейшелите. Откъде накъде я докарахме темата но за съжаление туй е съдбата на клетата ни държавица,група дерибеи и сатрапи дето си правят квото си искат и пенсионери които ще останат на милостта на съдбата щот няма да има кой да им заработва пенсиите.
  • 8 Йозеф

    5 0 Отговор
    Идват парламентарни избори.

    Коментиран от #9

  • 9 Тошо

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Йозеф":

    И какво като идват, пак ще се изберат както направиха с Фъкова. Схемата е: 1. да отваратят повечето хора с абсурдни скандали, за да не отидат да гласуват, 24/7 облъчване 2. няколко месеца преди това си променят изборния закон 3. накрая печелят с купения вот на братята и кебапчета, а народа си мечтае за емиграция...
  • 10 Киро

    10 0 Отговор
    Общината си е чиста мафия.Ако може и по една бибитка да им направят собствениците след като им изкупят земите за общо 100 лева. Смях .
  • 11 Пенчо

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "нали":

    Боко сам се избира. Никой не гласува а печели.
  • 12 Мая Ма

    2 0 Отговор
    Елате да се оплачете при мен... Ще ви олекне
  • 13 Селяндур

    2 0 Отговор
    Туй кат в прованса ве. Бахти3324
  • 14 ХИПОТЕЗА

    3 2 Отговор
    Предлагам ви една хипотеза, която е недоказана според мен. Земята ще се продаде на чужденци (казаха, че чужденци вече могат да купуват БГ земя) и те ще е превърнат с сметище, тъй като европейските отпадъци няма къде да се извозват (казаха, че вече имало камиони/ влакове с отпадъци за БГ и се горят ЕВро отпадъци), а и нашите също - толкова стави коли се хвърлят по улизите. а и някой пророк беше казъл, че тук в БГ е черният дроб на света/ на Европа. Така че е много вероятно да се търсят земи за продажба и отчуждаване в момента