Last news in Fakti

27 Март, 2020 16:27 4 225 3

Собственици предлагат безплатно имотите си

  • португалия-
  • коронавирус-
  • медици-
  • жилища-
  • пустеещи

Промоцията е валидна за португалските медици

Собственици предлагат безплатно имотите си - 1
Снимка: Shutterstock

Жителите на Лисабон инициираха странна практика във връзка с пандемията от коронавирус. Те решиха да предоставят за временно безплатно ползване своите пустеещи жилища на медици. По този начин гражданите се опитват да дадат своя дан в борба с пандемията и да не допуснат по-нататъшното ѝ разпространение.

Примерът последва и Порто, чиято общинска администрация също задейства кампания по осигуряване на жилища на медици. Властите се обръщат за помощ не само към гражданите, които имат пустеещи имоти, но и към хотелите, които за последните две седмици вече са осигурили 240 стаи на лекари и медицински сестри.

В някои градове на помощ идват църквите, които разполагат в своите помещения болничен персонал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безплатно не се харесва на евреите

    9 0 Отговор
    Това е нормална практика в белите държави. Например хотели дават за безплатно ползване стаите си за медицински лица засегнати от мерките за придвижването. Разбира се в БГ всичко минава през DMS и ДДС далаверата.
  • 2 Диктатура

    2 2 Отговор
    След Грип истерията, някои страни ще станат суверени, БГ няма да е от тази групичка обаче.
  • 3 Сеирджията

    2 1 Отговор
    Файда нема и лекари нема. Иска се учене