Last news in Fakti

2 Април, 2020 18:24 4 327 23

40% от наемателите не могат да си платят рентата за април

  • ню йорк-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • наеми-
  • пари

Брокерите в Ню Йорк се опасяват от ефекта на доминото

40% от наемателите не могат да си платят рентата за април - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 40% от наемателите на жилища в Ню Йорк могат да се откажат плащане на наема за април, сочи допитване наемодатели. Близо 50% от наемателите заявяват, че нямат пари. Данните идват на фона на бушуващата пандемия от коронавирус в САЩ. Много хора в мегаполиса губят работа и повече не са в състояние да си плащат наема и режийните. Броят на наемателите в града е близо 5.4 милиона, или 70% от населението на града.

Сегашната икономическа криза може да предизвика крах на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк. Същественият спад в приходите от наем през април може да предизвика ефекта на доминото и много собственици да нямат пари да платят режийните на имотите, в които те самите живеят. Приходите могат да паднат още през месец май, след като напуснат тези, които са загубили работата си през март.

Опит за решаване на проблема има на всички нива. Така например, собствениците се опитват да се договорят с наемателите за разсрочено плащане. Властите на Ню Йорк дадоха отсрочка за подаване на данъчните декларации и включиха собствениците на имоти в програмата за финансова помощ. Също така те предложиха редица промени в законите, които да са в помощ на наемодателите, една от които предвижда преустановяване плащането на наеми и на вноските по ипотечни заеми за срок от три месеца за част от наемателите и представителите на малкия бизнес.

Също така федералният закон за стимулиране на икономиката с 2 трлн. USD също предполага част от парите да са в помощ на наемодателите, макар като цяло да е насочен към наемателите на жилища.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    14 4 Отговор
    Така е другари комунисти
  • 2 Иво

    28 1 Отговор
    Който ги е затворил вкъщи да им плати наема!!!
  • 3 Факт

    21 3 Отговор
    Короната е нищо ! Това е проблем за старите и болните от СПИН ! Но фалитите , безработицата и дългата криза са факти
  • 4 ВАНГА СЪМ !!!

    23 5 Отговор
    ГРОБ ще ни погребат.

    Коментиран от #19

  • 5 Дельо хайдутин

    22 3 Отговор
    В Ню Йорк си нямат бай Тошо да им раздаде безплатни жилища. Та после неблагодарните селяни го съдиха че им дал безплатни жилища.

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо хайдутин":

    Ами виж нещата от друг ъгъл... Ню-Йорк е Ню-Йорк, а не Правец, защото са си нямали бай Тошо.
    Правец, според тебе, град от световна величина ли е???

    Коментиран от #18

  • 7 ссср

    13 4 Отговор
    Къде е сороснята да ми обяснява колко е хубав живота в кравария и колко било зле в Русия.
  • 8 Някой

    28 1 Отговор
    Броят на наемателите в града е близо 5.4 милиона, или 70% от населението на града
    Видяхте ли америнската мечта живот под наем кредити работа и пак работа да си погасяваш сметките

    Коментиран от #11

  • 9 Ввв

    9 6 Отговор
    Прави са тези,които казват,че в Ню Йорк животът не е цвете за мирисане,доста тегаво,НО в Москвето да не мислите,че е по-добре????
  • 10 Америка отново велика!

    11 0 Отговор
    Благодарение на последния икономически растеж, средностатистическия нюйоркчанин успя да изкара 2,2 дни без доходи. Добре, че корона вируса не се случи през 2009г.
  • 11 Манипулация

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    Абсолютно съгласен съм , наемите в Ню Йорк за приличен апартамент са малко вън от представите на повечето източно европейци да не говорим за българи а цените на сносните апартаменти ...майчице мила за апартамент с показателите на наще 100 кв м човек плаща точно 1 милион да го купи, най-често сградите са поне 30 годишни, не че са зле де, тва което е леш е въздуха.
  • 12 Тролл2

    10 3 Отговор
    280 € квадрат на акт 14 за ново строителство, а старото е .много по-евтино -14 000 лв за 120 м² с гаеаж в центъра на София 1972 г. Чакам заяждания!

    Коментиран от #13

  • 13 Селяндур

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тролл2":

    Троле, не съм ти фен, ма си прав да тъ...
  • 14 ели

    9 5 Отговор
    Нашите всезнаещи мислейки, че "Запада е Рай а ние живеехме в Ада " да прочитат статията няколко пъти може би ( не съм сигурен) ще разберат, че всичко е било лъжа. Защото в бившия Соц. лагер хората притежавахиа имоти ( имам предвид и на село и) е над 80%. Същите идиоти вечно "плюат" миналото .Да всичко не беше идиално но не като сега. Само за 30 години ние загубихме населението си , след 30 години може би като нация ще изчезнем и като държава въпреки , че съществуваме повече от 1300 години.(Не напразно Американския посол в тесен кръг е казал"Ние усилено работим с малцинствата за бъдещото на България" С ъщите малоумни и недорзвити същества ще кажат , че сега живеем много добре и сме в Рая.

    Коментиран от #17, #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шайба

    6 0 Отговор
    Америка не е държава,а хотел.Над 70% от населението там няма недвижима собственост и живее под наем.Бизнесът също сериозно разчита на нелегалните имигранти,които експлоатира безжалостно за печалба.Изобщо политиката на Америка е да сее демокрация,пардон анархия и мизерия по света,за да може да привлича младото и трудоспособно население на принципа на скачените съдове и да се възползва от него.Нещата стоят също като в книгата''Чичо Томовата колиба" но в съвременен прочит,Америка не е мръднала от времето на колониализма и робството въобще,само е сменила опаковката,така де се каже,а съдържанието е дори още по-гнило.
  • 17 🐷 Боко ТИКВАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "ели":

    Аз съм добре, и съм в РАЯ...ГРУХ.
  • 18 Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    В интерес на истината Тошо ТИКВАТА раздаде и апартаменти на Сичкото Сиганин, а Боко ТИКВАТА направи народа помиярски.Направо направи от хубавата ни Родина МИРИЗЛИВА КОЧИНА.
  • 19 Ново

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ВАНГА СЪМ !!!":

    В българия какво става /кога румен гечев. Ще ни спаси с 1$=3000лв/ молете се

    Коментиран от #20

  • 20 Де Факто

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ново":

    Трябва да се лижат КРАВАРСКИТЕ АНУ-СИ, както прави ТИКВАТА, и да не отказваме да ни крадат, да бачкаме за тях, и тогава $няма да е 3000лв.Откажем ли да сме КРАВАРСКИ ПОДЛОГИ, бъди сигурен, че $ може и 5000лв. да стане.
  • 21 Защо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ели":

    чехите, словаците, словенците и естонците не загубиха населението си?
    Те също са посткомунистически страни, които преживяха своя преход и сега са нормални демократични европейски капиталистически страни. Причината може би се крие не в обществения строй, а в манталитета на населението, което обитава дадена държава.

    Коментиран от #22

  • 22 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Защо":

    Не си прав. Особено за естонците. Прибатийските народи ще си отидат даже преди нас. Най-ниската раждаемост е в Литва, не че другите две страни са по-добре. Тях все още ги крепят рускините, които кой защо все още раждат.Не направиха грешка като Литва да ги изгонят. Ама, това крие други рискове и те ги знаят, но какво да правят!:)

    Коментиран от #23

  • 23 никъде

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "goni":

    не съм споменавал другите Балтийски страни, а само Естония.
    И докато за повечето развити европейски държави се наблюдава намаляваща раждаемост, естония, чехия, словакия, словения не си губят така масово населението в следствие на емиграция, както ние. Докато в България вследствие на двата фактора напрактика става подмяна на етническия състав на населението.