Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 14:33 3 412 6

Новите данъци раздвижиха имотния пазар в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • цени-
  • жилища-
  • данъци

Цените са в състояние на свободно падане

Новите данъци раздвижиха имотния пазар в Ню Йорк - 1
Снимка: Shutterstock

Въведеният данък върху „именията” предложен от кметът на Ню Йорк Бил де Бласио вече дава отражение на пазара. Данъкът съществуваше и преди, но той беше 1% от стойността на имота. Сега той е прогресивен. Така при продажба на имот на стойност над 5 млн. USD налогът е 112 500 USD – двойно повече отпреди.

В същото време местните власти наложиха лимит на някои данъчни облекчения на федерално равнище.

Съчетанието на тези два фактора доведе до свободно падане на цените на имотите. По-умерен е спадът на жилища от вторичния пазар в Гpийнyич вилидж, Чeлcи, ĸaĸтo и в северозападната чacт нa гpaдa и в Coxo. В първите два квартала поевтиняването е 15% през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2018-а. В другите два спадът е 14%.

„Не е необходимо да си икономист, за да разбереш какво се случва, когато предлагането расте, а търсенето спада, както е в случая”, коментират анализаторите на ZеrоНеdgе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганай

    9 2 Отговор
    Опааа, скивА ли кво става?
  • 2 Иде ли ИДЕ

    6 2 Отговор
    Почна се. Днеска там. Утре тук. Пак ще ни свари със смъкнати гащи.
  • 3 Консерватор

    7 9 Отговор
    Прогресивния данък е несправедлив, марксистки (комунистически) данък. Той е така наречения данък срещу богатите. Страхливите, неспособните, лузерите и крадливите (които са много повече), облагат успешните, инициативните и можещите (и тук има крадливи, но са по-малко, защото са заитересована страна)!
    Пример: $1 000 000 обложен с 10 % данък е $100 000, а $1000 обложени с 10 % е $100. Това не е ли справедливо!

    Коментиран от #4

  • 4 7777

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Консерватор":

    Справедливо е но само десните ще те разберат, левите и мързеливите ще продължават да ностояват да живеят на гърба на можещите и трудолюбивите.
  • 5 Фъстък

    3 0 Отговор
    Вдигнат ли данъците, пазара ще се раздвижи.
  • 6 Ново

    0 0 Отговор
    В сащ-вестник «само в българия цените на недвижеми имоти ще се увеличат защото икономиката не е засегната от пандемията» от дваисет дена чета за цял свят за имотите само за българия още не съм чел