Last news in Fakti

5 Декември, 2012 15:19 1 904 1

Нови грандиозни проекти в Дубай

  • инвестиции-
  • търговски център-
  • мол-
  • туризъм-
  • дубай

 

Първата по-голяма крачка към възстановяването на пазара на недвижими имоти в Дубай вече е факт. В емирството започва реализацията на нов проект, който ще включва най-големият търговски център в света с името Mall of the world и огромен развлекателен парк. Плановете са паркът да бъде посещаван от 35 млн. души на година. В комплекса ще бъде изградена и най-голямата художествена зала в Близкия Изток и Северна Африка.

„Този грандиозен проект е насочен не към жилищния сегмент, а към развлекателния и цели развитие на Дубай в туристическия сектор. Мисля, че именно това ще го прави успешен”, казва Марио Волпи, управител на агенция за недвижими имоти.

Проектът е сериозна крачка на емирството към възстановяването на пазара на недвижими имоти след кризата от 2008 г. От тогава досега само в някои части на Дубай се наблюдава развитие. Все още около 25% от всички новопостроени имоти не могат да бъдат отдадени под наем. Близо 30% от офис помещенията в централната градска част са пусти. От 2008 г. в Обединените арабски емирства е било отменено или отложено реализирането на проекти на обща стойност 757 млрд. USD. Това е общата стойност на строителните проекти в Египет, Ирак, Кувейт, Саудитска арабия и Катар взети заедно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бб

    0 0 Отговор
    Сигурно са им спрели еврофондовете