Last news in Fakti

11 Юни, 2021 09:06 8 639 9

Емблематична сграда с нов собственик

  • булгартабак холдинг-
  • сграда-
  • собственост

"Ю.Г. пропърти" е купила централата на "Булгартабак холдинг" на ул. „Граф Игнатиев“ 62

Емблематична сграда с нов собственик - 1
Снимка: БГНЕС

Една от емблематичните сгради в центъра на София – тази на „Булгартабак холдинг“ е вече с нов собственик. Това е регистрираното наскоро дружество "Ю.Г. пропърти", което е собственост на пловдивската фабрика за цигарени филтри "Юрий Гагарин". Смята се, че те са собственост на Делян Пеевски, който е в санкционния списък на САЩ. Цената на сделката е 22 млн. лв.

Доказателство за сделката е отчетът за първото тримесечие на "Ю.Г. пропърти". Там фигурира информация, че за въпросния период фирмата има увеличение от 22 млн. лв. в перо „вложения в инвестиционни имоти“. Преди въпросната сделка сумата е била 10.2 млн. лв.

Отчетите на „Булгартабак“ все още не са публикувани и там не може да се направи справка. Последните официални финансови данни на дружеството са за изминалата 2020 г. се посочва, че печалбата му е 23.4 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    30 1 Отговор
    "Парите винаги оставят следи", както охлювът "търсещ влажно и сенчесто място"... Няма измъкване от собствената следа - ФАКТ..!!

    Коментиран от #6

  • 2 Българка

    35 2 Отговор
    Да се запорират сметките и на двете юридически лица и да се наложи възбрана за продажба на активите. Трябва ограбеното от държавата да бъде върнато на суверена- българските граждани. Да се проверят всички сделки последните 2-5 години. Пеевски притежава фирмите чрез подставени/свързани лица

    Коментиран от #4

  • 3 Ахахаа

    35 1 Отговор
    Факти, бъдетв по-точно. Сибственикът е смвнен само документално, фиктивно! Не ни правете на маймуни!
  • 4 АНОНИМЕН

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Подставеното лице е Пеевски! IQ-то му се видя колко е като се остави пчеличката Мая да го предложи в НС за шеф на ДАНС! Той е само пощенска кутия с големи размери!
  • 5 Льольо

    14 0 Отговор
    От единият джоб в другия.
  • 6 Даеааа!

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    ИСТИНА ГЛАГОЛИШ: ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ, НИТО СА МЪЖКИ И ЖЕНСКИ, НО ОСТАВЯТ СЛЕДИ, КОИТО СА ОСОБЕНО ВИДИМИ НА СЛЪНЦЕ!,🎃💰😠
  • 7 asd

    10 1 Отговор
    Мая не е предлагала Пеевски. Тя само се ехидно се изцепи и изгаври с протестиращите тогава. Пеевски го назначи тежкото задкулисие зад Орешарски.
  • 8 Божков

    5 4 Отговор
    Ще го хванете за ху. Я дебелия и той е с комунистите
  • 9 някой си

    3 1 Отговор
    Това е все едно Пеевски сам да си бие шамари ! Че тя сградата си е негова .