Last news in Fakti

23 Юни, 2021 10:11 5 479 3

До 15% поскъпване при новото строителство

  • кипър-
  • жилища-
  • цени-
  • строителство

Жилищата в Кипър вече поскъпнаха с 5.3%

До 15% поскъпване при новото строителство - 1
Снимка: Shutterstock

С 5.3% са поскъпнали жилищата в Кипър през април тази година спрямо същия месец на миналата. Сред основните причини за ръста е поскъпването на валцувания метал. Само за няколко месеца цената му е нараснала от 450 EUR за тон до 780 EUR за тон, а квадратен метър изградена площ съдържа 10% от него. Като цяло, поскъпването на някои строителни материали достига 70%.

Поскъпването на строителните материали „изяжда“ значителна част от печалбата на предприемачите, на която са разчитали местните строители.

Според местни анализатори, по-нататъшното повишаване на цените ще окаже негативно влияние на сектора на недвижими имоти и може да доведе до поскъпване на новото строителство. Още днес с голяма доза сигурност може да се каже, че цените на жилищата ново ще се повишат между 10% и 15%

Към момента пазарът в Кипър е доста оживен и продажбите растат. Това се дължи най-вече на интереса от страна на местното население и държавните схеми за подкрепа на желаещите да си купят първи дом.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 2 Отговор
    снимката е от турция защто кардете снимки тес снимки не са от балгариа тук нияма такива кащти
  • 2 МЕЧО, МЕЧЕВ

    4 0 Отговор
    ТЪЗ СНИМКА Е ОТ КИПЪР. СЕГА
    АКО И ТУК СТАНЕ ТАКА. ПЪРВО:
    НЕ КАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО+
    ВИСОКИ ЦЕНИ. ОТВРАТ. ЩЕ СИ МЕЧТАЕМ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО
    НА СОЦА. ПРАВЕНО ЗА НАРОДА.
    ИМА БЛОКОВИ ОТ 1964 ГОД. НЕ
    СА МРЪДНАЛИ, ТЕЖАТ СИ НА
    МЯСТОТО. КЪЩИ ОТ ПРЕДИ 150
    ГОД. НАПРАВЕНИ С ЛЮБОВ И МАЙСТОРЛЪК.
  • 3 мечо

    3 2 Отговор
    навсиакъде цените си вдигатъ,а вие саму ривети