27 Август, 2021 09:21 3 419 2

Повече ограничения за кредитополучателите

  • кипър-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • ограничения-
  • строителство

Така Кипър ограничава засиленото търсене на ипотечни заеми

Повече ограничения за кредитополучателите - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се кипърските банки да въведат по-строги изисквания към кредитоискателите, а именно на физическите лица, но е и за фирмите, пострадали от пандемията, предизвикана от коронавируса. Това се посочва в доклад на Централната банка на Кипър (BLS). М него се посочва, че пандемията е оказала съществено влияние върху жилищните заеми.

Повечето ипотечни заеми се подклаждат и от ръст в новото строителство. Първенец при продажбите е Лимасол с ръст от 826% при сключените покупко-продажби. Следват Никозия и Фамагуста, съответно с повишение от 614% и 483%. В ТОП 5 влизат още Ларнака (+416%) и Пафос (+200%).

Чуждестранните инвеститори също се активизираха. Двойно повече сделки има през април тази година спрямо април на миналата. Тук първото място е за Ларнака. Увеличението за разглеждания период е 518%. Втората позиция е за Фамагуста (+175%), а третата – за Никозия (+144%).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 0 Отговор
    у настъ си давътъ кредити нъ килуграмъ амъ саму нъ наши хоръ
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    5 0 Отговор
    Браво Миленче‼️ Този път си право в целта ‼️ Става дума за заеми, които много често са за свежи пари а не за нови жилища‼️