8 Октомври, 2021 11:11 2 490 0

Всички молби по спряна програма са разгледани

  • кипър-
  • златна виза-
  • инвестиции

Над 1400 са били подадени в Кипър за „Златна виза“ до спирането ѝ

Всички молби по спряна програма са разгледани - 1
Снимка: Shutterstock

Всичките 1417 подадени молби от инвеститори по програмата „Златна виза“ до 1 ноември 2020 г., когато тя беше спряна, са разгледани от властите и правителството е информирало Европейския съюз за това.

През ноември миналата година програмата за инвестиции беше отменена, след редица негативни разкрития свързани с нея. Към момента на спирането ѝ обаче имаше 1417 неразгледани молби.

По време на семинар за развитието на земите в страната министърът на вътрешните работи на Кипър Никос Нурис, заяви че въпросните молби са били обработени. Самите лица, подали молби, все още не са уведомени, тъй като документите все още се намират в Прокуратурата на страната.

Правителството беше принудено да действа внимателно, след като Брюксел заяви за решението си, че не одобрява продължаващата обработка на молбите, след спиране на инвестиционната програма.

В заявление, публикувано още през юни, Европейската комисия заяви, че възнамерява да предприеме по-нататъшни крачки чрез съдебни процедури срещу Кипър и Малта за прилаганите от тях програми “Златна виза“.

Тогава Комисията даде двумесечен срок на Кипър, за да приеме необходимите мерки, включително да издаде паспорти на всички инвеститори, които не са успели да ги получат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА