Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 09:21 5 488 4

Търсенето не съвпада с предлагането

  • кипър-
  • жилища-
  • офиси-
  • имоти

Цените и сделките с имоти в Никозия и Лимасол остават стабилни

Търсенето не съвпада с предлагането - 1
Снимка: Shutterstock

Цените и обемът сделки с недвижими имоти в Никозия и Лимасол остават стабилни, сочат данните на консултантската компания WiRE FS. Основната причина за това е, че местното население ползва държавни субсидии и продължават да купуват жилища.

В същото време местните компании повишават изискванията към офис помещенията, а това води до ръст в търсенето на офис помещения клас „А“ и намалява обема на помещения от по-ниските класове.

Особено позитивна е картината в Ларнака, където беше подписан договор за развитие на марината, отделянето на нефтопреработващите заводи и привличането в града на ливанци и израелци, което доведе до ръст в търсенето на всички видове активи.

В други региони, като Пафос например, както и преди се наблюдава слабо търсене. Причината е, че този град зависи повече от туризма и чуждестранни купувачи на имоти. „Съществува значителен дисбаланс между търсенето и предлагането, което води до дисбаланс между различните видове активи. При продажбите има значително предлагане на парцели, стари промишлени сгради и големи къщи, като в същото време търсенето на жилища и офиси с добро качество в центъра на града е значително. Това несъответствие води до значителен ръст в цените на определени имоти. В същото време цените на другите типове имоти поевтиняват в резултат на липсата на търсене“, казва генералният директор на WiRE FS Павлос Лоиз.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 4 Отговор
    Нормално, Кипър и Гърция са на второ и първо място в света по желаещи да купят ваканционен имот.
  • 2 Барбароса

    1 2 Отговор
    Но не уточняват къде в Южен Кипър или в Севернокипърската Турска Република /СКТР/ ?
    Иначе цените в Лефкоша не са малко изобщо.
  • 3 Бай Ху (By Who)

    3 2 Отговор
    А в Ларнака как вървът имотите?
  • 4 мечо

    0 2 Отговор
    ку саму ривети хорътъ иматъ си пари и копуватъ