3 Ноември, 2021 11:11 8 630 6

Най-добрите места за покупка на ваканционен имот

  • златна виза-
  • гърция-
  • кипър-
  • инвестиции-
  • ваканционен имот

Първите позиции са за Гърция и Кипър

Най-добрите места за покупка на ваканционен имот - 1
Снимка: Shutterstock

Анализаторската компания Compare the Market анализира локации от цял свят с цел да определи кои са най-добрите за покупка на ваканционен имот. Под внимание са взети фактори като наличието на развлекателни обекти, достъпност, цена на живот, ниво на престъпност и метеорологични условия. ТОП 3 от десетте най-добри места се намират в Гърция и Кипър. Първата позиция е за Венеция, а втората за Пафос. Анализаторите подчертават, че Кипър не е толкова известна туристическа дестинация като Венеция и поради това е по-добро място за спокоен живот.

И Кипър, и Гърция са известни с програмите си „Златна виза“, но поради незаконни операции, като „пране на пари“ и корупция, кипърските власти спряха програмата. Наскоро правителството на островната държава заяви, че прекратява гражданството на 45 международни инвеститори, както и на роднините им, които имат кипърски паспорти в рамките на програмата.

От друга страна, чуждестранните граждани, заинтересовани от получаването на „Златна виза“ в Гърция са длъжни да инвестират относително неголяма сума в размер на 250 000 EUR, след което да получат право безвизово да пътуват в шенгенската зона.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неразбрал

    17 3 Отговор
    Как така хем "Първите позиции са за Гърция и Кипър" хем "Първата позиция е за Венеция, а втората за Пафос". Венеция откога е в Гърция?

    Коментиран от #2

  • 2 5748

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "неразбрал":

    Пагос е в Кипър
    Ама за венеция си прав 😄
  • 3 А бил гейтс

    5 4 Отговор
    Купува в Турция...

    Коментиран от #5

  • 4 браво

    11 3 Отговор
    А у нас няма ли да кажете, че е най-добрата дестинация за ваканционен имот? Черно Море - много е добре, Банско - още по-добре. Кеф ти планина, кеф ти море, кеф ти беззаконие...
  • 5 Селянинът с кололото

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "А бил гейтс":

    Статията е дебилска, не купуват онези с водката в Турция, защото няма паспортЕС, и като маса изплува Кипър, а и в близост колко военни бази има Русия..., Имам приятел, който заряза супер кариера в Русия, за да направи в Кипър фирма за имоти????
  • 6 Селянинът с кололото

    3 2 Отговор
    Статията е дебилска, не купуват онези с водката в Турция, защото няма паспортЕС, и като маса изплува Кипър, а и в близост колко военни бази има Русия..., В момента най-добра дестинация за Европа, като цена и живот е Турция, Имам приятел, който заряза супер кариера в Русия, за да направи в Кипър фирма за имоти????