Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 13:21 2 569 4

Пазар, който е напът да се възстанови

  • мексико-
  • жилища-
  • цени

Широк диапазон на цените на жилища в Мексико

Пазар, който е напът да се възстанови - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на жилищата в Мексико се е увеличила с 7.1% през първата половина на текущата година спрямо същия период на миналата, до 64 300 USD, сочат данните на Федералната ипотечна служба на Мексико. Това е значително по-добре спрямо данните от 2020 г. В Гереро имотите са поскъпнали със 7.3%, а в Акапулко – със 7.6%.

Ценовият диапазон на жилищата в Акапулко е много широк – от 25 000 USD до 3.5 млн. USD. Голяма част от имотите са предназначени за препродажба. Жилищата от първичния пазар са в дефицит, с изключение на т.нар. „Елмазна зона“ – нов луксозен район в южната част на града.

Близо 85% от купувачите на жилища в Акапулко са от Мексико, Пуебл, Морелос, Пачуки и Керетар. Останалата част от купувачите са от Северна Америка и много малък процент от Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    3 2 Отговор
    Абе кой го брига за Мексико...
  • 2 Жоро

    1 0 Отговор
    дкщксдз
  • 3 мечо

    1 1 Отговор
    всичку пускъпвъ а вии саму ривети чи ви и скъпу
  • 4 Правопис

    1 0 Отговор
    Журналистите, не е "напът" , а е "на път".