Last news in Fakti

27 Януари, 2022 14:11 8 209 5

Най-горещите точки за покупка на жилище

  • жилища-
  • класация-
  • градове

Под внимание са взети цената на живота и възможността за дистанционна работа

Най-горещите точки за покупка на жилище - 1
Снимка: Shutterstock

Ежегодният анализ на специализирания сайт за недвижими имоти Property Guides показва най-горещите точки за покупка на жилище. Ето и кои са ТОП 5 на най-добрите места за покупка на апартамент.

1. Малага

Красивият испански град е един от най-гостоприемните в страната. Средиземноморският климат предполага дълго и сухо лято и мека зима, което го превръща в идеално място за почивка на плажа. Това е и рай за любителите на голф. Градът разполага с над 50 игрища. Те са разположени много близо до града.

2. Атина

Скорошно проучване на рейтинговата компания RAJA определи гръцката столица като най-доброто място за миграция. За да определят победителят анализаторите са взели под внимание редица фактори: ниво на безработица, цена на живот, сигурност и здравеопазване. Наемните нива в Атина са със 135% по-ниски от тези във Великобритания. Хранителните продукти също не са скъпи, а плодовете и морските продукти са натурални.

Също така гръцката програма „Златна виза“ през изминалата година е одобрила повече заявления за получаване на гражданство, отколкото Португалия.

3. Клоунакилти

През 2021 г. над 2400 души оцениха 470 места в Ирландия, за да определят финалния списък на The Irish Times – „Най-доброто място за живот в Ирландия. Те избират Клоунакилти, като го определят като „прогресивна общност, разполагаща с екслузивност и разнообразие. Определят града като новаторски, който може да послужи като образец за други градове по цял свят“. Това е първият в Ирландия град за „справедлива търговия“, който получава награда да своите усилия за намаляване на вредните емисии и предлага достъп пясъчен плаж с натурални фермерски продукти и кафе.

4. Остин

По време на пандемията над 150 компании, включително Apple, Dell, Tesla, или съобщиха, че възнамеряват да преместят част от производството си в тексаския град, или че ще откриват повече работни места. Освен това Остин буквално „тъне“ в зеленина. Това е американският град с най-много на брой велоалеи. Известен е с хубавите си ресторанти и кафенета, както и културни мероприятия.

5. Апуля

Често италианския град го наричат „новата Тоскана“. Бързо се превръща във фаворит сред мигрантите, които са привлечени от евтини живот и великолепните плажове. Сред основните предимства на Апуля е, че тук все още могат да бъдат намерени извънградски къщи на цени от 30 000 EUR, макар и да трябва да се инвестира значителна сума в ремонт на имота.

В класацията на най-горещите точки за покупка на жилище в света влизат също така Лимож (Франция), Порто (Португалия), Валенсия (Испания), полуостров Никоя (Коста-Рика), Париж (Франция), Малта, Берлингтон (Канада), Алжезур (Португалия), Мюнхен (Германия), Тбилиси (Грузия), Кристчерч (Нова Зеландия), Тампа (Флорида), Аделаида (Австралия), Цюрих (Швейцария), Лимасол (Кипър), Ванкувър (Канада), Бодрум (Турция).


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 4 Отговор
    Атина!?!?....хахаха.
  • 2 Гошо

    5 2 Отговор
    Апуля - такова нещо има ли като град, че не го виждам на картата
  • 3 Анонимен

    24 1 Отговор
    Къде е София - Малинова долина, Витоша, там са горещите точки за инвестиране. За традиционалистите се предлагат панелни коптор... жилища на изгодни цени в Младост по 2000 евра квадрата. Кой с всичкия си би избрал Малага пред Младост 3?
  • 4 Иво

    4 0 Отговор
    Солун също е оферта,цените дори са по-ниски ако сравнението е за реален квадрат,при сходни квартали.Цените на хранителните продукти са по-ниски,обслужването е доста над нашето като ниво.Като минус е високият имотен данък,но тази брадва и при нас ще се случи.Нека се наинвестират тук нашите байр-будали,пък после ще са на ченгела.Нали помните репликата "На прост човек акъл не се набива,на прост човек само...се набива"
  • 5 petar svilenov

    1 0 Отговор
    АПУЛИЯ