Last news in Fakti

27 Януари, 2022 09:21 2 348 6

Граждани искат театър да бъде преместен на друго място

  • борисова градина-
  • театър-
  • преместване

Става дума за парк-театър "Борисова градина"

Бихме искали съоръжението на Парк-театър "Борисова градина" да бъде преместено от досегашното си място на по-подходящо, а външният му вид да бъде съобразен с естетическите норми на съвременен европейски град в невоенни условия. Това се посочва в петицията "За преместване на Парк-театър "Борисова градина", която се разпространява във Фейсбук и е инициирана от група граждани.

Макар идеята на съоръжението е да бъде временна постройка, това не означава, че трябва да пречи и да загрозява. Съоръжението е изключително неподходящо по размери и изобщо не се вписва в заобикалящата го паркова среда, се посочва в петицията. Там е отбелязано още, че съоръжението блокира алеите, стъпвайки на ключова пресечна точка на няколко основни от тях. Поради това, вече се е оформила отъпкана пътека в зелената площ наоколо.

Външният вид на съоръжението не допринася за красотата на парковата среда, напротив, загрозява и създава пост-апокалиптични усещания в посетителите на парка. Огромно за местоположението си метално скеле, омотано в раздърпани винили с "впечатляваща" визуална комуникация, посочват авторите на петицията. Те допълват, че целта не е създаване на конфликт с театралното изкуство. Всички ние обичаме театъра, ходим на театър и уважаваме хората, които се занимават с театър, но искаме да виждаме града ни красив, с добре изпълнени смислени проекти, какъвто е и идеята да има театър в парка, отбелязват авторите на петицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отъпкана пътека

    11 0 Отговор
    о, времена...

    До къде се докарахме, журналисти да не могат да напишат една статия без правописна грешка, ниво третокласник.
    А ние очакваме анализи...

    Коментиран от #3

  • 2 сила

    10 9 Отговор
    ПАРК НА СВОБОДАТА се нарича......не знам къде е градината на тоя Борис и гледа ли пипер и домати там , а и не ме интересува

    Коментиран от #6

  • 3 108

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отъпкана пътека":

    Не че не си прав, но в случая....Правилно е да се пише отъпкан, също и отъпкана, отъпкано, отъпкани. Преди 2002 г. формите отъпкан и утъпкан бяха дублетни, но сега правилен е само първият вариант.
  • 4 ФАНДЪШКА И БОКО БЕЗ КРАЖБА НЕ МОГАТ

    3 1 Отговор
    ДА ДИШАТ ЗАТОВА И Е СЪЗДАДЕНА ТАЯ ПРОСТОТИЯ ! КОГА ЩЕ СЕ ИЗМЕТАТ ТРИТЕ КРЪЧМИ ЦОПНАТИ БАШ В ЕЗЕРОТО - ДАДЕНИ НА МУТРИТЕ ОТ КРАДАЧА , БАРБА ГАНЬОС КАТО БЕШЕ КМЕТ ?
  • 5 Павел пенев

    2 5 Отговор
    Борисовата градина на пожарникара Бойко Борисов ли е кръстена или на фашизоида Цар Борис -българоубиеца?
  • 6 И ти си една сила:)

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Тая градина я има преди любимата ти Червена армия и нейната "свобода":))