Last news in Fakti

1 Март, 2022 15:43 2 307 4

Платформа дава безплатен подслон на 100 000 украинци

  • airbnb-
  • русия-
  • украйна-
  • бежанци

Airbnb ще предостави временно апартаменти в Πoлшa, Pyмъния, Гepмaния и Унгapия

Платформа дава безплатен подслон на 100 000 украинци - 1
Снимка: Shutterstock

Онлайн платформата за краткосрочно наемане на жилища Airbnb ще предостави на 100 000 украински бежанци подслон в жилища на територията на граничещите с Украйна държави, а именно Πoлшa, Pyмъния и Унгapия, както и с по-отдалечената Германия. Това пише в писмо изпратено от управата на платформата до лидерите на съответните държави.

До момента близо 300 000 бежанци са влезли на територията на държави от Европейския съюз, след нахлуването на Русия в Украйна. Прогнозите са, че Съюзът трябва да се подготви да посрещне още милиони украинци и техните семейства.

От Airbnb заявяват, че ще работят в тясно сътрудничество с правителствата на посочените по-горе държави, включително не е изключено и да предостави по-дългосрочен престой на бежанците.

Еtѕу Іnс. (ЕТЅY.О) също обяви, че се притича на помощ на бежанците. Компанията се отказва от баланс от близо 4 млн. EUR, които се дължат на продавачите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ние, ще помагаме ли, ще гледаме ли ..

    2 0 Отговор
    Само не разбрах, защо България не е в списъка .
  • 2 Ювиги Хана

    5 2 Отговор
    Украинската мафия е на бг Черноморието очаквайте проблеми МВР да насочи спец части за охрана на там!
  • 3 Реститутка

    4 0 Отговор
    Как по- точно ще предостави апартаменти, като тя не ги притежава?! Ще настанят украинци и ще поемат разходите за наем или?!
  • 4 ТИТИ

    2 1 Отговор
    ДНЕС ГЛЕДАХ НОВА ЧЕ УКРАЙНСКИТЕ БЕЖАНЦИ ЖЕЛАЯТ ДА ОСТАНАТ В РУМЪНИЯ ТОВА ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО