Last news in Fakti

8 Юни, 2022 11:11 2 604 1

Голяма компания закрива бизнеса си в Китай

  • airbnb-
  • китай-
  • представителство-
  • бизнес

Airbnb преустановява дейност в азиатската държава поради висока вътрешна конкуренция

Голяма компания закрива бизнеса си в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Airbnb затваря вътрешния си бизнес в Китай. Всички реклами за наем на недвижими имоти в Китай ще бъдат премахнати това лято, сочат двама независими източника.

Airbnb официално стартира бизнеса си в континентален Китай през 2016 г. и се сблъсква с нарастващата конкуренция от местни играчи. Сегментът вече е скъп и труден за работа. Пандемията изостри тези проблеми и засили тяхното въздействие, коментират специалисти.

Въпреки вътрешната марка и назначаването на съоснователя на Airbnb Нейтън Блечарчик, оставането в Китай генерира приблизително 1% от приходите на платформата през последните няколко години.

Източници твърдят, че задграничните пътувания от Китай са се превърнали в по-печеливша възможност за Airbnb и компанията ще се съсредоточи върху предоставянето на резервации за задгранични китайски пътници. Airbnb ще запази офиса си в Пекин със стотици служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    5 0 Отговор
    А Макдоналдс как се справя в Китай?