Last news in Fakti

25 Март, 2021 15:27 2 904 4

Два града се обявиха срещу онлайн платформа

  • airbnb-
  • италия-
  • краткосрочно наемане-
  • венеция-
  • флоренция

Флоренция и Венеция се обявиха срещу Airbnb

Два града се обявиха срещу онлайн платформа - 1
Снимка: Shutterstock

В момента, в който цял свят започна реализирането на плановете за имунизационни паспорти, два италиански града – Венеция и Флоренция изготвиха Decalogo (списък от 10 заповеди), което беше изпратено на италианското правителство. Това са 10 неща, които властите на двата града искат да реализират след връщането на туристите. Едно от тях е ограничаване на Airbnb. „Феноменът краткосрочно отдаване под наем е необходимо да бъде по-добре регулирано с въвеждането на по-ясни правила на национално ниво“, пише в документа. Авторите му заявяват, че някои хора „крият цял бизнес“. Освен това, те плащат значително по-малко данъци спрямо тези, които се плащат от пансиони и хотели – 21% спрямо 60% на хотелските комплекси.

„В резултат на това некачествени предложения отслабват общото предлагане в страната“, поясняват авторите на документа, като добавят, че краткосрочното отдаване под наем представлява „недобросъвестна конкуренция“ спрямо хотелите и може да „създаде проблеми“, когато имотът, който се отдава под наем е в жилищна кооперация. Също така краткосрочното отдаване под наем „спомага за напускането на населението от историческия център заради рязкото поскъпване на наемните нива в средно- и дългосрочен план“.

Властите на Флоренция и Венеция предлагат създаването на две групи наемодатели на имоти под 30 дни. Те да бъдат квалифицирани като туристически обекти. Също така да бъде въведен лимит даден имот да се отдава на краткосрочен принцип не повече от 90 дни в годината.

Собствениците на повече от два имота и тези, които ги отдават над 90 дни в годината на туристи под наем за по няколко дни, ще бъдат задължени да се регистрират в качеството им на предприемачи, предлагат кметовете на двата италиански града. Така те ще попаднат по действието на данъчното законодателство и да им се налагат три пъти по-големи от предвидените за физически лица глоби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ???

    1 0 Отговор
    И !!!
  • 2 И там има "герберасти"

    9 3 Отговор
    А така, който туристически безбес не е убит от короната, властите, ще го доубият, идиоти!
  • 3 Гошо

    1 3 Отговор
    Само така. Да плащат данъци. Тия AIRbnb са най големите измамници. Дано и тук ги въведат.

    Коментиран от #4

  • 4 Ехоо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Дано да въведат и данък Гошо..за тапаци