Last news in Fakti

17 Юни, 2013 14:02 2 802 4

Най-голямата индустриална зона у нас

  • индустриална зона-
  • софия-
  • божурище
Най-голямата индустриална зона у нас - 1
Снимки: БГНЕС

Тя ще се намира в Божурище и ще е с площ 2500 кв.км. Първите инвеститори са германската компания „Бер-Хелла Термоконтрол”. Те ще изградят ново предприятие, както и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Цената на инвестицията е около 42 млн. лв.

Очаква се индустриалната зона да е най-модерната на Балканите, да допринесе са подобряване на икономическия климат в региона и да увеличи преките чуждестранни инвестиции в България.

На първата копка присъстваха президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на икономиката Драгомир Стойнев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tooshortname

    0 0 Отговор
    Vsichko nai,nai v bulgaria, puk sme vse na opashkata!?!
  • 2 p.s.

    1 0 Отговор
    Da va zapuka niakoi v glavite s tez lopati...
  • 3 Shmeker

    1 1 Отговор
    To хубаво, ама що пак в София???? Цяла България е пуста, бутайте всичко пак в шопандия.
  • 4 Zari

    1 1 Отговор
    Няма ли да направите поне един завод извън София? Кво искате вие - цяла България да се пресели да живее иработи в София,че после да дуднете ,че СОфия се напълнила? Ид..ти.