Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 09:21 1 959 3

Собствениците на имоти очакват с нетърпение Олимпийските игри

  • париж-
  • франция-
  • олимпийски игри

Наемите в Ил дьо Франс ще се увеличат с 85% по време на спортното събитие през 2024 година

Собствениците на имоти очакват с нетърпение Олимпийските игри - 1
Снимка: Shutterstock

Според проучване на Deloitte, поръчано от Airbnb, цените на наемите в района на Ил дьо Франс (Париж) ще се увеличат с 85% по време на Олимпийските игри през 2024 г. И туристите са готови да платят за това.

Според Парижкия туристически офис 11,3 милиона пътници ще посетят Франция за Олимпийските игри през 2024 г. „Над половин милион посетители се очаква да останат в Airbnb по време на Олимпийските и Параолимпийските игри“, казва Еманюел Марил, директор на Airbnb Франция.

Според проучване на Deloitte общото икономическо въздействие на Airbnb върху Франция по време на Олимпиадата се очаква да надхвърли 1 млрд. EUR, включително приходи от краткосрочни наеми, печалби за индустрията на хотелиерството и местния бизнес, както и странични ефекти върху различни сектори на икономиката. Освен това се очаква 70 млн. EUR данъчни приходи да бъдат върнати на общините и данъчните власти.

Големите френски градове като Марсилия, Бордо и особено Париж често обвиняват платформи като Airbnb за влошаване на недостига на жилища и увеличаване на разходите за наеми за местните жители.

Франция вече въведе ограничение от 120 дни в годината за краткосрочни имоти под наем. Но някои общини избират въвеждането на допълнителни ограничения. Например Сен Мало в Бретан, френският шампион по краткосрочни наеми през 2019 г., въведе строги квоти.

През лятото френският министър на финансите Бруно Льо Мер обяви, че министерството работи за премахване на данъчни вратички, които облагодетелстват компании за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb. Министерството все още не знае дали реформата ще бъде включена в бюджета за 2024 г., промяна, която вероятно ще засегне икономическите перспективи на Airbnb за Олимпиадата.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Френските Дървеници

    2 0 Отговор
    Харесаха Това👍🏼
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 психодиспансер

    0 0 Отговор
    до френските дървеници - и аз щях да напиша същото :) :):)