Last news in Fakti

15 Декември, 2023 12:47 8 363 135

Как се промениха цените на жилищата в най-големите български градове

  • imot.bg-
  • жилища-
  • цени

Еднакъв темп на поскъпване на жилищата в София и Бургас

Как се промениха цените на жилищата в най-големите български градове - 1
Снимка: М. Богданова ©

Разглеждайки цените на 2-стайните жилища в четирите най-големи български градове за изминалите 12 месеца, виждаме слабо поскъпване в София и Бургас и по съществено такова в Пловдив и Варна. Какво се случва с цените на 2-стайните жилища в София и по-големите български градове?

София

Близо 1380 EUR е цената на квадратен метър при двустайните апартаменти в столицата към декември 2023 г., сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. През същия месец на миналата година сделки са се сключвали на нива малко над 1300 EUR/кв.м. Поскъпването е около 5%.

Варна

В Морската столица се отчита по-съществено увеличение на разглеждания тип имоти за периода декември 2022 г. - декември 2023 г. - 13%. От 1038 EUR/кв.м цената се е покачила до 1182 EUR/кв.м към момента. Доближаването на стойностите със София отново е налице.

Бургас

Градът е с доста по-добре развита инфраструктура от Варна, но въпреки това остава с най-ниски цени на квадратен метър при двустайните апартаменти, сочат данните на imot.bg. Средната цена към момента е 764 EUR/кв.м срещу 731 EUR/кв.м през декември 2022 г. Увеличението е около 4%.

Пловдив

Увеличение от 10% във втория по големина град се дължи най-вече на голямото количество нови апартаменти на пазара. Средната цена на квадратен метър през декември 2023 г. достигна 1000 EUR. Прогнозите на анализатори са, че през идната година темпът на строителство ще се забави, броят на новите жилища на пазара ще е по-малък, което ще спомогне за запазване на цената, а в някои квартали може да се отчете дори лек спад.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 заинтригуван

    39 6 Отговор
    Харесвам ги тези бодряшки статийки , харесвам ги ! Просто , бих искал да знам - къде (аджеба) в София се продават апартаменти по 1300 евро с ДДС ? Ама - не панелки в Обеля и Модерно предградие или ЕПК в Толстой и Ботунец . Къде има ново строителство ( с акт за ползване) със съответна инфраструктура за тези пари ми кажете ,моля !

    Коментиран от #8, #62

  • 2 КочО

    14 11 Отговор
    Тези данни са майтап. Даже в Люлин панелката е по скъпа,стига не е в някое от бившите общежития.
  • 3 мераклия

    16 11 Отговор
    Мигновено и без никакъв пазарлък плащам за двустаен в Изток ,Изгрев ,Иван Вазов ,Оборище ,Докторски паметник и алея Яворов ! Даже съм готов да дам не 1300 Евро ,ми 1350 за кв.м. ! Може да е и за ремонт !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Егати теснотията

    30 0 Отговор
    На тоя балкон двама дущи няма да се съберат, да простираш или правиш барбекю е абсурд. Защо си го причиняват купувачите нямам обяснение.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 умен

    13 8 Отговор
    леле, ако бях кочо, как щях да коментирам? Мога да кажа, че в имот.бг са брокерски сънища. Ама как да го кажа като цената е ниска, ще излезе, че съм приказвал глупости за балоните. Няма да мине номера и със срива на сделките, защото според данните има повишение на цените. А това повишение хич не се връзва и с ипотечните кредити. Повишението не компенсира обема на кредитите, както съм твърдял. Ей на и ЕЦБ решиха да не пипат лихвите. Трудно е да си кочо напоследък.

    Коментиран от #13

  • 8 Дедо Поп

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "заинтригуван":

    Ще има чадо , ще има. Иска чакане. Няма да печатат вечно пари, че за един биткойн ще дават по два апартамента.

    Коментиран от #9

  • 9 умен

    16 17 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо Поп":

    дедо от 8+ години чакам да поевтинеят имотите. Колко още ще чакаме? Детето дали ще е вече абитуриент? Ще сме живи ли?

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Вуй":

    Елементарен както винаги - Ривере от ул.Плакалница

    Коментиран от #16

  • 12 Пешо

    21 4 Отговор

    До коментар #9 от "умен":

    Явно не си тъсил имот 2008-ма 2009-та. Мой приятел продаде парцел в центъра 500кв. за 1,5М ЕВРО. Пари който и днес не може да вземе.
  • 13 Аз Кочо

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "умен":

    Увеличение на ЕЦБ няма да има, сигурно ще има намаление скоро. Но 0 пр. Няма да видиш никога през живота ти. Ще свалят лихвите до 3 и после ще ги вдигнат до 5 защото инфлацията ще изхвърчи. Лихвите по кредитите в Европа обаче няма да паднат защото са под тези на ецб.

    Ето ти отново информацията на БНБ за кредитите.

    Само за последните 3 месеца заемите на потребителите са се увеличили с 1,4 млрд. лева. Реално броят на ипотечните кредити намалява, но заради високите цени на имотите има ръст в обема. Тенденцията е хората да са предпазливи заради очаквания ръст на лихвите по кредитите",

    Точно това е страхотно защото тези с огромните кредити ще поведат продажбите на промоция.

    А цените вуйчо поскъпват, защото Ганя всеки ден иска още и още но само иска. Очаквам с нетърпение информацията от агенцията по вписванията за броят сделки през последното тримесечие.

    Трудно е да анализираш и да четеш, но все пак това не е за всеки!

    Коментиран от #17

  • 14 Аз Кочо

    23 4 Отговор

    До коментар #9 от "умен":

    Няма смисъл да чакаш, купувай още един сега па после ще му мислиш. След 4 месеца като му вдигнеш още 10 пъти цената ще се избием да го взем, най вече аз.

    Коментиран от #15

  • 15 Плачко

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Аз Кочо":

    Бегай да бачкаш,че фас почивката изтече,довечера след работа ше се правиш на много умен
  • 16 До умен

    27 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ето ти пак информация какво се случва по света.

    В Стокхолм цените на жилищата за 12 месеца са се сринали с 22%. Ситуацията във Франкфурт също е трагична – 16% тотален срив. В Торонто има срив от 15%, в Амстердам – 14%, в Лондон – 14%, в Мюнхен – 14%, в Сан Франциско – 11%, във Ванкувър – 11%, в Сидни – 11%, във Варшава – 9%. Стабилни дестинации като Хонконг също имат 7% спад“. Сащ няма пазар -замръзна. От двайсете най големи града.10 са с цени надолу.

    Но няма страшно в България това никога Ане се е случвало, с малки изключения, 1997 и 2009. Ни пък и капитализъмЪт у нас едва от 1990. Има време ще се нагледаш на още такива фойерверки!

    Коментиран от #18, #23

  • 17 умен

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "Аз Кочо":

    кочо с такива прогнози като твойте мога да стана синоптик. Ей го на сега вали дъжд, довечера ще го обърне на сняг сигурно, но след време ще е жега и ще сме на морето. Както писах по-рано, от 8+години чаках/чакам да паднат цените а те не падат а се покачват, аналогично може да чакаш 8+години да отидеш на морето.

    Коментиран от #20

  • 18 умен

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "До умен":

    и в горно конаре паднаха цените с 50%. Тази и твойта информация по какъв начин променят факта, че цените в София не падат?

    Коментиран от #19

  • 19 Аз Кочо

    26 6 Отговор

    До коментар #18 от "умен":

    В София вече има отстъпки от 25 процента само някой да клъвне, обаче никой не кълве.

    Търпение ще има и отстъпки от 50 пр.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До вуй от мен Кочо

    14 3 Отговор
    Увеличение на ЕЦБ няма да има, сигурно ще има намаление скоро. Но 0 пр. Няма да видиш никога през живота ти. Ще свалят лихвите до 3 и после ще ги вдигнат до 5 защото инфлацията ще изхвърчи. Лихвите по кредитите в Европа обаче няма да паднат защото са под тези на ецб.

    Освен това QT продължава, минус 1 тр. И 800.млд. евро, а от средата на 2024 започват да източват последният пандемичен фонд и край с реинвестирането на облигации. Понеже знам че не си наясно ще ти го преведа на бг. ПАРИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ОБРЪЩЕНИЕ. Дано ме разбираш какво ти казвам. Лихвите не са толкова важно за цените на имотите колкото QT.
  • 22 Аз Кочо до умен

    8 7 Отговор
    трябва да четеш коментарите преди да ми отговаряш. Така ме караш да се повтарям

    Няма смисъл да чакаш, купувай още един сега па после ще му мислиш. След 4 месеца като му вдигнеш още 10 пъти цената ще се избием да го взем, най вече аз.

    Коментиран от #26

  • 23 Гладник

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "До умен":

    Какво само ми преписваш ве ти си пуснал питомното, па са ше гониш дивото,

    Коментиран от #34

  • 24 Коментар

    21 2 Отговор
    Браво, Миме, хубави графики. 20% ръст на година или удвояване на цените за 3-4г е идеален пример за балонен пазар.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Вуй от Враца

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аз Кочо до умен":

    Извиневам се , малко се понамокрих от розови мечти , ама тиа статии са така подвеждащи , че за малко да рипна и наизтина да купа имот у софеа.

    Коментиран от #27, #28, #30, #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абе ти хахав ли си

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Вуй от Враца":

    Нали беше от Перник , ся пак от Враца , последно от къде си долетял, и кажи , какво продаваш , че така се напъваш тука от 8 + години да ни увещаваш в нещо което видимо не е така

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Грую

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Гладник":

    Хехе, изпуснах питомното в София и си купих диво но в страна от Г7. А тук в питомното имам да продавам ако искам достатъчно.
    Ти му мисли с ноУто но с две бани в младост закупено на пик и с кредит, смешен ник

    Коментиран от #46

  • 35 Гост

    23 5 Отговор
    Поскъпването го виждате на обявените цени, което отразява единствено лакомията на хората.
    В действителност не смеете да погледнете броят реализирани сделки, че там е нещо страшно.
  • 36 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Вуй":

    Растяща цена е продажната цена. В случая, никой не смее да каже каква е тя, че ще стане страшно.
  • 37 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вуй":

    Колко продаде, ако не е тайна?
  • 38 Гост

    21 3 Отговор
    Статистики по обявени цени са кухи статистики и не означават абсолютно нищо. Истинската статистика е по цените, на които са си стиснали ръцете продавач и купувач - тях ги нямате никъде. Но пък имате броят реализирани сделки, които така не ви се иска да обявите.....
  • 39 Аз Кочо

    18 5 Отговор
    Обявиха ги много пъти.

    За София 5 поредни тримесечия спад.

    Третото тримесечие на 2023 сумарно спрямо третото тримесечие 2021 минус 20 пр.

    Не трябва да се забавлява че много сделки сключени преди 2, 3,5 години се обявяват сега заради акт 16. Освен това се броят сделките с гаражи, земя, заведения магазини и т.н

    Просто не им отърва да го повтарят

    Коментиран от #40, #45

  • 40 Гост

    19 5 Отговор

    До коментар #39 от "Аз Кочо":

    Могат да нагаждат данни колкото си искат, но това няма да вкара пари в джобовете им. Хората ще си дадат спестяванията на онзи, който им предложи нещо приемливо за тях. В момента, поне 60-70% от търсещите не могат да си позволят това, което се предлага, защото е на супер завишена цена, която не се оправдава с нищо, а е единствено плод на неспиращата лакомия на продавачите. Да, инфлацията топи спестяванията, но пък и безпризорният имот става все по-неугледен и непривлекателен.

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Плачко

    3 12 Отговор

    До коментар #41 от "Аз Кочо":

    Ти ривере си чекай да падат цените , яз си изплатих кредито и са чекам некой да го купи и да стана милонуер

    Коментиран от #43

  • 43 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "Плачко":

    Е кога го изплати бе?. На пик когато го купи беше преди 2 години. Или си теглил 1000 лв. или си си купил кокошарник, но пак на пик.
  • 44 Последния селянин на софията

    3 3 Отговор
    На софията на софията ми и най дубри, там си ръгам с бангията и да си дръбкам бурканиту кату от Фафли писарите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ревло

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Грую":

    Щи ти търкъм ушити
  • 47 Горан

    4 9 Отговор
    Супер, Централните банки заговориха за сваляне на лихвите. Балона ще си продължи!
  • 48 Малина

    8 15 Отговор
    В голям български град /150 000 жители/ няма много продажби. Хората не са глупави и не продават старите панелки на топ локации за смешните 1500 евро/кв . Когато цените се изравнят със световните , тогава може да има някакъв пазар на излишните апартаменти . Дотогава цените само нагоре .

    Коментиран от #49, #52, #53

  • 49 Окаванго

    9 8 Отговор

    До коментар #48 от "Малина":

    В момента цените у нас са едни от най ниските в ЕС, но само ривере мрънкя и е най гласовит.НИ винаги са били скъпи в София, и така ще бъде.Който иска тънкана да ходи във Видин,Монтана,Враца и Кула.

    Коментиран от #50, #51

  • 50 елементарен

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Окаванго":

    както винаги е вуйчо врачански от последните три поста

    Коментиран от #55

  • 51 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #49 от "Окаванго":

    В момента, качеството на колибите у нас е едно от най-лошите в света, но вие все гоните европейските цени. Затова, и следващото тримесечие ще отбележи поредният крах по продажби. И така, докато заплатите на българите не се изравнят с европейските или на някой продавач не му дойде акъла. Познай, кое ще стане първо?

    Коментиран от #57

  • 52 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #48 от "Малина":

    Икономиката си я пропуснала, нали? Значи, викаш, когато цените се вдигнат още повече, тогава хората ще се втурнат да купуват. Сега им е твърде евтино и се дърпат, така ли?
  • 53 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #48 от "Малина":

    Само да знаеш, че в момента, обявите за апартаменти са небивало много за България. Толкова много обяви за апартаменти не помня да е имало. Моля, изказвайте се само ако сте запознати!

    Коментиран от #54

  • 54 ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Малина съм язе ве , Вуеко
  • 55 Плачко

    8 11 Отговор

    До коментар #50 от "елементарен":

    В Париж има квартали 1кв.м минава 10 000€ както и други евр. столици, а ти мрънкяш,че 1400 - 1600€ било скъпо на квадрат в София.Ходи живей в Тутракан или Цръклевци тогава,там е без пари,защо е казано,че трябва да живееш в столицата

    Коментиран от #76

  • 56 Гнида

    12 5 Отговор
    А имотните сделки втора поредна година намаляват . Живи здрави ако бъдем ще видим де ще му излезе края . Лично аз мисля , че цените ще тръгнат бавно , но сигурно надолу .
  • 57 Брокер

    5 8 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Има страшни и много качествени сгради и затворени комплекси/виж на камбаните на Плевнелиев например,а те са много/, но цената определено няма да ви хареса.За това си живучкайте в панелките при ваще до 55+год.,оплаквайте се и храчете по новото строителство,не инвестирайте в себе си и бачкайте за 1300лв. и така
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Роба си иска хомота на шията

    16 5 Отговор
    Измерено чрез парите дето дава за бетона да живее в концлагера софия....тва е показателно българина колко обича матрицата и робството...преди немците насилствено ги вкарваха в конц лагерите робите сега робовете сами си купуват кафез в концлагерите и се гордеят с това😂😂продал ниви теглил кредити и така живота му минава да е роб на бетонова и банкерска мафия и вика че щяло да поскъпва още бетона щот други роби гледат как тези роби са се нахендрили и бързат и те да се нахендрят да не свърши бетона и на тва му викат инвестиция😂😂😂

    Коментиран от #66

  • 60 бай Даньо

    15 7 Отговор
    И какво разбрах от 57 коментара, НИЩО. , освен високи цени и алабаизми от псевдоразбирачи. Съветвам ви, направете си строителна фирма , стройте и продавайте евтино. Как един не каза, че цените на строит.материали са високи, лопса на майстори за под 2599 лв РЗ, + разните вноски и осигуровки, ами парите и нервите за акт 16, е как да е евтино. КОЙ купува, който има нужда и пари, останалите тропаме по лаптопа и сме недоволни

    Коментиран от #61, #65

  • 61 ТАКА Е

    6 5 Отговор

    До коментар #60 от "бай Даньо":

    чичка, на нас все нещо ни пречи, но правилно си написал само някои от причините за цените на жилищата, може да се добави и района, комплекс или близост до метро и т.н. и т.н. Вярно е, че щом ти е необходимо жилище, ще търсиш начини да го закупиш, от работа в чужбина, заеми, банков кредит...
  • 62 СМЕШНО

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "заинтригуван":

    има в самата статия нали, е нЕма такова чудо , даже и в изброените от вас райони, не е до търсене и предлагане на жилища. Били малки, но никой не се интересува за колко е купен терена за да се строи върху него, и колко би струвам кв,метър в по-голямо жилище. Наистина строителните фирми не са сбор само от дюлгери
  • 63 Значи аз по добре да дам

    8 3 Отговор
    200 000 евро за къща палат в прованса с голям двор и да ям трева и паса говеда на некой местен животновъд отколко да дав същите пари за 80кв кафез у софия и живота ми да мине в робство и нещастен живот
  • 64 Дали се прецаках

    4 6 Отговор
    Направих сделка четиристаен стара тухла 120 квадрата чисто равняващи се на 180 квадрата от новото строителство, стара тухла с три спални в квартал лазур. Отделно кухня и хол обединени заедно. Апартамента след ремонт с евтини мебели. Цена 1820 евро на чист квадрат. Ами на алчните наемодатели няма да им плащам наем.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Госта

    8 6 Отговор

    До коментар #59 от "Роба си иска хомота на шията":

    Никой не ви кара да идвате в София на килограм,никой не ви кара да теглите кредити насила и да ривети,стойте си по родните места и стига сте занимавали с ваще проблеми,никой не се интересува от вас

    Коментиран от #91

  • 67 Нико

    12 3 Отговор
    Мене ми е интересно следното Защо продължаваме да наричаме град варна столица?На какво държавно постановление се обосновава това? И второ защо поради каква икономическа причина варна има цени на имоти почти като софия Като този и град е много по слабо развит и икономически и инфраструктурно от пловдив и бургас.В които има много повече инвестиции икономически зони и фабрики даже лукойл е там Най голямата рафинерия в Източна европа Аз не знам във варна Освен завода девня на 30 км друго значително предприятие Поздрави от плевен..

    Коментиран от #68

  • 68 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #67 от "Нико":

    Така е в Пловдив икономиката силно се разви,но Варна е красив морски град.
  • 69 Аз Кочо

    8 5 Отговор
    По долу един се радваше че лихвите ще падат.
    Това се нарича точков график който може да се променя на всяка среща на банките. През 2022 Фед заяви че ще намалява лихви през 2023. Някой да е видял намаление?

    Общият CPI е 3,1%, благодарение на спада в енергията.

    Така че ако остане около 3% занапред, процентите на Фед не трябва да са 5,5%, те трябва да са по-ниски, така че може би 4%. Така че, ако смятате, че инфлацията ще остане около 3%, процентите са твърде високи и трябва да се понижат.

    Ако общата инфлация се повиши отново и рязко, след като енергията спре да се понижава, стоките за дълготрайна употреба спрат да намаляват и услугите се повишат още повече, тогава това ще се покаже в показанията на CPI (и PCE показания), и те ще се насочат по-високо, а след това Фед ще повиши отново и ще получим тези по-високи ставки и по-висока инфлация.

    Единственото нещо, което ще тласне лихвените проценти нагоре, е по-високата инфлация. Не получавате краткосрочни безрискови лихви, които са постоянно с 3% по-високи от CPI. Това не се случва. Това е просто глупост да го очаквате. Но мисля че инфлацията отново ще тръгне нагоре, това е нейното коварно поведение веднъж изпусната от бутилката

    Коментиран от #70, #71, #81, #87, #104

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Окаванго

    10 4 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Ади бе ,цял ден те чакаме да се върнеш от работа и да ни кажеш твойте умни помисли

    Коментиран от #72, #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Окаванго":

    На ски съм току що се връщам от сауната. Как върви на обекта. БетонЪт и арматурата за ноУто с две бани додоха ли

    Коментиран от #74

  • 74 Окаванго

    5 3 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Ква беше таа сална бе - 10часа ,вече така ли му викат ха ха

    Коментиран от #75

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Алфа херинга

    16 4 Отговор

    До коментар #55 от "Плачко":

    Общото между Париж и София е, че са столици и нищо повече. По твоята логика, защо имотите в София да не струват ,.колкото в Бужумбура? Столицата на Бурунди. И без това инфраструктурата е почти същата.

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 "Кредит Маркет ООД"

    2 3 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма

    Коментиран от #79

  • 79 Окаванго

    3 4 Отговор

    До коментар #78 от ""Кредит Маркет ООД"":

    Не ти ли писна ривере,терикат мъж не писка, ти не се спре.Ако нема балами, нема да има и терикати, па стига рива
  • 80 от Занзибар

    2 5 Отговор
    В провинцията /Царство България без източна румелия/ цените на панелките старо строителство ще отиват нагоре да догонят цените поне в софето. Факт.

    Коментиран от #90

  • 81 Окаванго

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Не може ривере да ядеш кисело зеле и боб,пък да очакваш Тиха и свята нощ
  • 82 Джанго

    3 2 Отговор
    Пфффффф....
  • 83 Бивш софиянец

    5 5 Отговор
    Тук са все разбирачи. На едни им е скъпо и не купуват на другите дори и да евтино пак не купуват.
    Евтино е в Бобов дол... има още няма и да свършат ,)

    Коментиран от #84, #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 каза ли нещо

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "Бивш софиянец":

    пуфф балона
  • 87 Стамат

    6 5 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Кво стана бе,кво стана, да не паднаха цените и аз да не разбрах а

    Коментиран от #89, #94

  • 88 Бивш софиянец

    9 4 Отговор
    Тия от IT сектора, шофьорите който не се прибират по 3 месеца, хората с хоум офиса...... какво правите в тази София. Багайте с 200 от големите градовете над 100 000 жители и ще се родите.
  • 89 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #87 от "Стамат":

    Паднаха продажбите. Ако не си го разбрал, гледай да се усетиш навреме.
  • 90 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "от Занзибар":

    Дали? На панелките почнаха да им предписват всякакви наложителни предписания. Дограма да се сменяла, че била стара и опасна. Да се термоизолирали, че не били енергоефективни. Да се сменяли асансьорите, че били стари. Да се укрепяли панелните връзки, че им изтичал експлоатационния срок. Да се сменяли тръби и щрангове, че били ръждиви. Всичкото това са едни разходи към до 10 бона на апартамент. Как мислиш, ти, би ли си купили панелка с толкова предписани разходи, на покачващи се цени?

    Коментиран от #92

  • 91 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Госта":

    Напротив, карат ги. Когато ги карат да плащат данъци, а от тях за общините на малките места се дават само трохи, така София държи останалите населени места в глад, докато тя тъне в охолство. Нарича се централизация и привлича кадрите към себе си, като обезлюдява останалата част от страната. Това не е случайно, а е умишлено и контролирано. Какво се цели, питай големите икономисти.
  • 92 Бивш софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #90 от "Гост":

    Моята пянелка продадох в началото на годината и купих по голям ново стройтелство обзаведен в Благоевград... та и пари ми останаха

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Умен

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "Стамат":

    Каквото и да стане няма да разбереш. Това ти е от капацитета, хохохо

    Коментиран от #95

  • 95 Стамат

    3 4 Отговор

    До коментар #94 от "Умен":

    Ама да не закъснях,паднаха ли много цените, и сигурно ако не купя ще ме бият

    Коментиран от #96

  • 96 Вуи

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Стамат":

    С Ко ще купиш с стриди ли

    Коментиран от #97

  • 97 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #96 от "Вуи":

    С ко щи копиш бе , с чушки ли

    Коментиран от #98, #100

  • 98 Софиянец

    0 3 Отговор

    До коментар #97 от "Аз Кочо":

    С цирките дето са ти излезли на азо
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Брокер

    1 4 Отговор

    До коментар #97 от "Аз Кочо":

    Кочо, ма то и цирките немож му стигнат да плати само балконите на тия цени като в Хонг конг.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 нико

    3 6 Отговор
    Koчовци мочовци, все едно и също дрънкат - спад с 50пр. Спад ще има ама на панели в Люлин 1 и по "новите" квартали дето трябва да си обуваш ботуши за да излезеш. Чакай на хубаво място спад 50пр и ще си умреш с чакането.

    Коментиран от #105, #106, #114

  • 104 Плачко

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    На нивата ли си, в обедната може да драснеш малко
  • 105 Вуйчо инвеститор

    6 2 Отговор

    До коментар #103 от "нико":

    в сф няма хубаво място , всичко е надценено тройно

    Коментиран от #108

  • 106 Иде СРИВ

    6 4 Отговор

    До коментар #103 от "нико":

    където и да имаш имот ще си на голяма загуба. Ще се спаси само този , който смъкне цената за да продаде бързо

    Коментиран от #107, #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ха ха ха

    3 5 Отговор

    До коментар #105 от "Вуйчо инвеститор":

    Така викат всички неудачници ХА ХА ХА
  • 109 Плачко

    4 4 Отговор

    До коментар #106 от "Иде СРИВ":

    Гладна кокошка просо санува

    Коментиран от #110

  • 110 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #109 от "Плачко":

    Като се върне от работа след 17,00ч. ше ти каже той

    Коментиран от #111

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 софианец от Перники

    3 2 Отговор
    аз като дудох у софеа и са сам инвеститор нико , дет пусувам по кочо кат плачко и са праа на умен , ама имам гулем зор , не моа да продам един строеж у лозенецо , дет го фанааме орташки с още един терикат и са ногу ма е страх кат паднат цените че се набутаме яко и че фалираме и нема спа нема ма , че ядем трън

    Коментиран от #113

  • 113 Плачко

    7 2 Отговор

    До коментар #112 от "софианец от Перники":

    Прав си , всичко в Софеа е надценено , който е започнал строеж сега със сигурност ще загуби , фалира и може и летално/ментален изход да има. Много е зле , нищо не се продава а строежа спря

    Коментиран от #115

  • 114 Пико

    7 2 Отговор

    До коментар #103 от "нико":

    Жилище в София си купуват само абдалите!
  • 115 Плачко

    2 3 Отговор

    До коментар #113 от "Плачко":

    сам си пишеш отговаряш а
  • 116 Вълк единак

    8 2 Отговор
    Свърши се след 2-3 месеца търсенето на имоти ще намалее с около 60%.Идва глад!!!

    Коментиран от #117

  • 117 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #116 от "Вълк единак":

    Колко години ривере ни го казваш това еееххх

    Коментиран от #118

  • 118 То вече дойде Ву й

    5 3 Отговор

    До коментар #117 от "Гост":

    Няма сделки , който иска да продаде нещо смъква яко , минимум 60% иначе е вечно твой коптор

    Коментиран от #119

  • 119 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #118 от "То вече дойде Ву й":

    Докато паднат цените,колко палета с олио и захар ще пренесеш в Мантастико ееехххх,ум ше ти зайде
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Софеанец

    5 3 Отговор
    Става лошо , се повече брокерски офиси затварят , продажбите спират , идва пак 2008 г

    Коментиран от #123, #126

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    Аз сам брокер от как додох у софеа и ви казвам , че ногу се купува и ного прудажби има сички градчета и паланки се нижат у големото се ло

    Коментиран от #125

  • 125 Плачко

    3 1 Отговор

    До коментар #124 от "Гост":

    за тебе знаеме,сега фас пауза ли си
  • 126 Брокер в риал естейт

    4 2 Отговор

    До коментар #122 от "Софеанец":

    Прав си колега , при нас започнаха да съкращават , до нова година щели да останат 50% от състава , само най-допринасящите за "успеха" на фирмата според собственичката

    Коментиран от #127

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Брокер

    4 2 Отговор

    До коментар #127 от "Плачко":

    Всички агенции сте едни и същи продавачи на розови мечти, за какво да идвам при теб, все същите лъжи и глупости, вече сте съвсем далеко от реалността

    Коментиран от #129, #130

  • 129 Плачко

    0 6 Отговор

    До коментар #128 от "Брокер":

    Нашта агенциа са се млади хора от порвинциата , нахъсани , че се изтепат да се предлагат на имотни , Ела и ти

    Коментиран от #131

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ривере

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Плачко":

    и да пишеш от мое име,винаги си оставаш..........Плачко

    Коментиран от #132

  • 132 Плачко

    2 1 Отговор

    До коментар #131 от "Ривере":

    па сам язе , риверето
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 много сте нагли

    0 0 Отговор
    Панелките в България са като цигански бараки и е по-добре да си купиш жилище навън. Цените са подобни.