Last news in Fakti

19 Юни, 2014 11:07 1 858 0

Близкият Изток инвестира 180 млрд. USD в Европа

  • близък изток-
  • европа-
  • инвестиции

През следващите 10 години 80% от инвестициите в недвижими имоти от Близкия Изток ще са с адрес Европа, като най-много се очаква да бъдат насочени към британския пазар. Близо 60 млрд. USD ще бъдат вложени във Франция, Германия, Италия и Испания. Това са ключовите пазари, към които са се ориентирали предприемачите от Близкия Изток. 85 млрд. USD обаче ще отидат на Албиона са изчислили анализаторите на консултантската компания CBRE.

В периода 2007-2013 г. глобалните имотни пазари са получили 45 млрд. USD от близкоизточни предприемачи. Половината от тях са инвестирани през последните две години. Това е сигнал, че интересът от тамошни предприемачи към имоти на Стария континент се засилва.

„Преобладаващата част от близкоизточните инвеститори са дълготрайни играчи, които търсят сигурен начин за съхраняване на богатството си и високо ликвидни активи, носещи доход. Печалбата от краткотрайни активи не е привлекателна за тях. Затова те често предпочитат покупка на най-добрите сгради в най-търсените региони на Европа”, казва Джонатан Хал, управляващ директор за EMEA на CBRE.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА