Last news in Fakti

30 Май, 2017 14:55 1 939 4

Монахини подслониха рецидивист, той ги обра

  • манастир-
  • арбанаси-
  • рецидивист
Монахини подслониха рецидивист, той ги обра - 1
Снимка: Shutterstock

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен рецидивист откраднал пари на манастир. Това съобщиха от прокуратурата.

На 08 декември 2015 г. той влязъл с взлом в спално помещение в жилищна постройка на манастир „Св.Никола“ в Арбанаси и откраднал 7900 лева.

Обвиняемият е осъждан с деветнадесет влезли в сила присъди за извършени престъпления. През 2013 г , докато изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода в Затворническо общежитие се запознал със свещенослужител към БПЦ-храм „Три Светители“ Г. Оряховица, който на доброволни начала посещавал затвора.

На 20 октомври 2015 г. обвиняемият отишъл при свещеника и го помолил за помощ, защото не разполагал с никакви средства, нямал къде да живее и какво да яде. Свещеникът се свързал с монахините от манастир „Св. Никола“ с. Арбанаси и ги помолил при възможност да му осигурят храна и подслон, а при нужда, той да им помага с работа в манастира.

Двете монахини се съгласили да приемат обвиняемия в манастира. Емил И. се справял добре с работата, която му възлагали и не създавал проблеми. Докато пребивавал в манастира, забелязал, че в стаята на монахините се държат пари.

На 08 декември 2015 г. около 06,00 часа монахините излезли от манастира, като в него останал само обвиняемият. Първоначално започнал да мете и постепенно се доближил до жилищната постройка, където живеели монахините. Решил да влезе в стаята и ако намери пари, да ги открадне. С помощта на отвертка разбил заключената врата, претърсил помещението и в чекмедже на бюро намерил парите, които взел. Веднага след като извършил кражбата, напуснал манастира без да уведоми никой.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КУЧЕ

    1 6 Отговор
    АВЕ ОТКРАДНАЛ ВЗЕМАЛ СИ Е ЗАПЛАТИТЕ
  • 3 чичо Пешо

    6 0 Отговор
    Жан Валжан е само в романа за съжаление
  • 4 БАЙ МИЛЕ

    7 0 Отговор
    МИ ЩОТО Е П...Л.....МОНАХИНИТЕ ГО ПРИЮТИЛИ ПЪК ТОЙ ГИ ОБРАЛ.......ДА МУ СТРОШИШ ТЪПАТА КРАТУНА !!!!! П...Л ДОЛЕН.....