7 Юни, 2017 21:31 1 402 3

Съдят 31-годишен рецидивист убил двама пенсионери

  • рецидивист-
  • убил-
  • пенсионери
Съдят 31-годишен рецидивист убил двама пенсионери - 1

Окръжна прокуратура - Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо 31-годишен Иван Н., за това, че по расистки подбуди умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Също така по расистки подбуди, е причинил леки телесни повреди на повече от едно лице.

Той е криминално проявен, осъждан е и е лежал в затвора. Последното му осъждане е от март 2008 г. Още като непълнолетен Иван Н. употребявал наркотични, което наложило нееднократното му включване в лечебни програми.

На 5 ноември 2016 г. в Пазарджик, обвиняемият Иван Н. влязъл в къщата на 77-годишния А.И. и съпругата му 68-годишната В. И.

Жената седяла на леглото, а съпругът й бил легнал на дивана. Обвиняемият носел нож в дясната си ръка и се насочил към тях. Той намушкал с ножа в гърдите А.И., а на съпругата му нанесъл удари в гърба. След това обвиняемият, влачейки, изнесъл трупа на мъжа на двора, а после и на улицата, забил нож в корема му и си тръгнал към дома.

Според медицинската експертиза двамата съпрузи са починали от причинените множество прободно-порезни рани. По тялото на А.И е имало 14 прободно-порезни рани в областта на гърдите, челото, корема, крайниците, а по тялото на В.И. - 9 прободно-порезни рани в шията и гърба.

На 6 ноември 2016 г., сутринта, Иван Н. излязъл от дома си в Пазарджик, като носел въздушна пушка. Отишъл в градинката пред жилищен блок, като имал намерението да привлече вниманието, за да се "вдигнат хората на революция". С въздушната пушка стрелял по гаражна врата и по прозорците на един от жилищните блокове, но никой не му обърнал внимание. Видял няколко жени, които вървели по улицата, и произвел два изстрела, като ранил две от тях в краката. Непосредствено след това бил задържан от полицията.

По делото са били извършени множество експертизи: за ДНК изследване на биологичен материал, съдебномедицински, балистични, дактилоскопни, комплексни психиатрични и психологични. Установено е, че обвиняемият Иван Н. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него и да ръководи постъпките си.

Причините и условията, способствали извършване на престъпленията се коренят в личностните особености на обвиняемия, дискриминационните му нагласи, в грубото незачитане на личността, живота и телесната неприкосновеност. Предстои Окръжен съд - Пазарджик да насрочи първо заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pazara

    0 1 Отговор
    Голям си Коме
  • 2 Дано дано дано

    0 1 Отговор
    Гледах видеото от ритника...ами много театрално ми се струва салтото на камериерката, а и смешното е, че оня си върви на 5 метра разстояние и отива да се заговаря с тази...Рагин сега си хвърлял оставката....протести пред съда в Несебър....казус туризъм или достойнство...нещо ми мирише на театрална постановка

    Коментиран от #3

  • 3 Аман от идиоти

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дано дано дано":

    Искам аз да ти набия един шут в муцуна и да вида как точно ще паднеш!