27 Юни, 2017 17:49 1 167 2

Кмет получи 2 г. условно за купуване на гласове

  • присъда-
  • купуване на гласове-
  • кмет
Кмет получи 2 г. условно за купуване на гласове - 1

Кметът на хасковското село Узунджово Деян Ванчев е осъден на 2 години условно с изпитателен срок от 4 години. Той беше признат за виновен за купуване на гласове по време на местните избори през 2015 година. Присъдата беше произнесена от Софийския градски съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Деян Ванчев е осъден за това, че от края септември 2015 г. до 13 октомври като кандидат за кмет на село Узунджово е плащал за гласуване в полза на коалицията, от която е издигнат.

На 21 октомври 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Централната избирателна комисия разрешение Деян Ванчев да бъде привлечен като обвиняем за престъпление против политическите права на гражданите. След разрешението на ЦИК, Ванчев беше предаден на съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    3 0 Отговор
    Че то в БГ ефективни присъди дават ли? Смисъл за убииство, изнасилване, корупция, и тн дават максимум по 2 г. условно.
    Някой по вещ да каже. Има ли случай на ефективно осъден в България в модерната ни история?
  • 2 Има

    2 0 Отговор
    Недялко Димитров Димитров, по прякор момата, осъден на доживотен затвор без право на помилване за убийството на семейството Махмуд от Димитровград.