5 Март, 2018 16:02 8 474 18

Условна присъда за изнасилване на съпруга

  • хасково-
  • мъж-
  • изнасилване-
  • съпруга

Престъплението е извършено на 2 срещу 3 октомври 2013 г. в областния град

Условна присъда за изнасилване на съпруга - 1
Снимка: Shutterstock.com

Хасковлия получи присъда за изнасилване на млада жена. Наказание от 2 г. условно с изпитателен срок от 4 г. получи Байрям Дурмуш, постанови Районният съд в Хасково.

Престъплението е извършено на 2 срещу 3 октомври 2013 г. в областния град, става ясно от съдебния акт по делото, провело се при закрити врати. Тогава мъжът бил на 32 г., а потърпевшата на 22 г. Според запознати двамата се венчали по мюсюлмански обичай. Въпросната нощ обаче съпругът пожелал интимна близост с булката си.

„Принудил я към това със сила - блъскал я и насилствено съблякъл дрехите й, притискал я към тялото си и разтварял краката й с ръце”, пише в съдебното решение. След посегателството е заведено дело.

Байрям е осъден да плати 14 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на момичето, конституирано в процеса като частен обвинител и граждански ищец. Мъжът, който е управител на хасковска фирма за търговия с облекло, трябва да покрие и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Хасково. Мотивите по казуса на съдия Пламен Георгиев трябва да бъдат публикувани в законовия 2-месечен срок


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    35 9 Отговор
    Според истанбулската "конвенция" ще трябва писмено разрешение за секс с жена си. Иначе, гориш - отиваш в затвора, вземат ти децата и жилището.

    Коментиран от #2

  • 2 ГОЦЕ

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    НАРИЧА СЕ ГРАЖДАНСКИ БРАК
  • 3 На бесилото!!!

    13 9 Отговор
    На бесилото - насилник мръсен!!!
  • 4 Валя

    21 15 Отговор
    Това с изнасилването е напълно нормално в исляма,в корана пише даже че е препоръчително,какво се учудвате,исляма трябва да се премахне напълно,дори майката природа рони сълзи от тия религии разни,плод на психотичното човешко поведение

    Коментиран от #7

  • 5 ТоШибиян

    19 0 Отговор
    Излиза по безпроблемно да ходя на проститутка ....

    Коментиран от #10

  • 6 идиотщини на килограм

    18 3 Отговор
    защо се жениш за някого когато неискаш да правиш секс с него??? и какъв е смисъла от брака след като неможеш да чукаш жена си??? и изобщо що за малоумие това са полу-човеци и двамата са виновни защо само мъжа е осъден???
  • 7 ХХМ

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Валя":

    Абе колежке ти или си с умствен проблем или си с мъничко умствен багаж. Къде прочете че в исляма изнасилването е нормално. За твоя информация ти казвам че по законите на исляма жената е на почит, при това голямо. Това което се пропагандира няма нищо общо с истината.
  • 8 Една Дама

    7 5 Отговор
    В затвора ще му се стъжни жалкия животец!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Друга Дама

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Една Дама":

    Затвор - за какво? Че е пожелал естествената съпружеска интимна близост със законната си жена?!? Че някой да не я е оковал с вериги, та да се омъжи за него! Хайде стига ми се прави на феминистка!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Друга Дама":

    Ти наред ли си? Що за жена - не мога да повярвам, да защитава изнасилвачите!
    Никой и при никакви обстоятелства няма право да изнасилва! Независимо дали тя му е законна жена или не! Ясно? Разбра ли сега?
  • 12 Усеща се

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Друга Дама":

    Ти не си дама, ти си просто трол дразнител... Усеща се.
  • 13 Дикембе Мутомбо

    4 2 Отговор
    И аз така. Жената понякога (често даже) не иска. И винаги съм се чудил, дали има понятие "изнасилване" между съпрузи?! Все едно да има превишена скорост от полицай в преследване, или средна телесна повреда при ампутация...

    Нали уж беше така: "Сексът е цената, която жената плаща за брака, а бракът е цената, която мъжът плаща за секса". Вече и това не вАжи.
  • 14 Емилия

    5 2 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тез дахлй женят ги на сила без да се познават после били я насилвал ми жена му е ще чука разбирасе

    Коментиран от #16

  • 15 Генади

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Една Дама":

    Присъдата е условна, няма да ходи в затвора.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ники

    1 1 Отговор
    Тия са се венчали по техните обичай .... тоест брак няма - за това има присъда !!!! Иначе във всички държави сигурно ... може да изнасилваш жена си колкото искаш ... което пък тая истанбулска конвенция също иска да промени ....
  • 18 Херкулес

    1 2 Отговор
    Женската простотия е безгранична, а феминизмът е отрова по-страшна от кораре, и предизвиква пандемия в общества с педерастко управление, които заразени с феминизъм, задължително загиват! Че за какво ще му е жена на мъжа, ако няма да може да му роди деца, и няма да я оножда, когато си пожелае? Така жената става напълно излишна за него. Напразно ще диша кислорода на планетата, и ще разходва природните ресурси, превръщайки се във фабрика за фекалии. Такива жени заслужават никой мъж да не ги погледне, половата им система да атрофира, и да си умрат като стари кобили без история!