Last news in Fakti

15 Март, 2018 09:29 1 555 4

Първа присъда за тероризъм у нас: Джон Терориста ще лежи 2 г.

  • джон терориста-
  • тероризъм-
  • присъда

За първи път в България влезе в сила осъдителна присъда за тероризъм. Иван Захариев, по-известен като Джон Терориста ще лежи в затвора 2 години и половина за подготовка за включване във въоръжена терористична групировка в Сирия и участие в реални бойни действия срещу армията на Башар ал Асад.

Присъдата е от Апелативен съд, а до момента това е първата влязла в сила присъда за тероризъм у нас, уточни ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Захариев бе задържан през септември 2016 г. при специализирана операция на ДАНС, ГДБОП и СДВР.

През 2013 г. Захариев отишъл в Сирия с желанието да се включи в терористична групировка. Не е бил приет заради липса на бойна подготовка. Иван Захариев достигнал до Сирия със самолети от Сидни, през Сеул, Истанбул и Хатай, Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    10 1 Отговор
    Толкова скълъпена история,че е за филм.
    Този терорист:😂😂😂😂
  • 2 Ти да фидиш

    9 0 Отговор
    Ааа значи отиваш в Сирия през 15 други държави със самолет. Напрао на летището си има гише за набиране на кадри за групировките и се записваш. И после интервюта ти правят и те зимат. Мда уе и един сирииски мармот завива сирииски шоколад в сирииски станиол.
  • 3 Леле леле

    6 2 Отговор
    То само заглавието е КОМИЧНО! 2 годинки и излиза отпочинал терорист,всичко е точно
  • 4 РОМ

    1 0 Отговор
    Мисля че това е поредната скалъпена история.Не мисля че в Сирия или където и да е другаде,ще откажат на някой да се бие на тяхна страна.Пука им на онези че този ще загине бързо.На тях им трябва численост от бойци,а не каратисти и боксьори.Важното е ча и България се записа като правова държава.Голям майтап.