8 Март, 2019 22:32 2 791 5

Кмет в имотни измами с фалшиви пълномощни

  • кмет-
  • измама-
  • череша-
  • череши

Преди 2 г. Радка Христова иска да продаде част от земите си

Кмет в имотни измами с фалшиви пълномощни - 1

Десетки хора със земи в бобовдолското село Мламолово са измамени с фалшиви пълномощни, като имотите им са отдадени на аренда без тяхно знание, съобщи "Нова телевизия".

Кметът на селото се изправя пред съда. Той е обвинен, че като длъжностно лице е съставил официални документи с невярно съдържание. Това става след жалби на граждани, които установили, че с фалшиви пълномощни, заверени от него, заемите им край Мламолово са отдадени на аренда за 15 години.

Преди 2 г. Радка Христова иска да продаде част от земите си. Тя остава изненадана, тъй като разбира, че това е невъзможно. През 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо нея.

„Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството”, заяви потърпевшата Радка Христова. Тя допълни, че е подала жалба и е категорична, че подписът ѝ е фалшифициран.

„Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така”, казва още Радка Христова.

Освен Радка има десетки потърпевши. Делото за отдадените земи е отложено за април. Не е ясно кога и дали хората от Мламолово ще могат отново да се разпореждат с имотите си.

Част от черешовите градини изгарят, точно докато тече първото заседание по делото. Местните хора подозират палеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    3 9 Отговор
    Пише се М-Л-А-М-Л-О-В-О това е един Бобовдолски пущинак! Имах голямото нещасти преди години да ходя до там
  • 2 Докога...?!

    8 0 Отговор
    Тези папкажии, ще правят измами, а няма да седнат да си гледат работата както подобава..?!
  • 3 А бе

    4 0 Отговор
    Това да не е Пенчо Славейков еур версион. Бандитите искат да му изтрият лицето от банкнотите ни. Чух че вече София използва евро. Ко как кога?
  • 4 Титка

    5 5 Отговор
    Споко кмете, Елена Йончева се е заела сериозно с пълзящата диктатура и свободата е близо.
  • 5 Д_р.Гарабиски

    5 0 Отговор
    Кметовете на г-р Разлог .Бившият Лубен Татарски и настоящият .Окрадоха еврофондовете с помощта на тяхните братовчеди.Кога ще има наказания за тези васали .Питам Бойко Борисов.