Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 19:19 3 091 9

Зам.-началникът на Трето РУ в София остава в ареста

  • висши полицаи-
  • арест-
  • фиш

Другият служител на реда, арестуван за опит за измама с печеливш фиш на тотото - началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов, бе освободен

Зам.-началникът на Трето РУ в София остава в ареста - 1

Софийският районен съд остави в ареста заместник-началника на 3-то районно управление в София Красимир Любомиров. Другият служител на реда, арестуван за опит за измама с печеливш фиш на тотото - началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов, бе освободен, съобщи БГНЕС.

По-рано днес съдът гледа мерките за неотклонение на двамата висши полицаи в МВР - заместник-началникът на 3-то районно управление в София Красимир Любомиров и началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов.

Двамата бяха задържани за 72 часа, след като, според обвинението са присвоили печеливш тото фиш.

В края на януари възрастна жена станала жертва на джебчии. Сред откраднатото бил билетът с печалба от 12 000 лв. След кражбата тя пуснала жалба, но сигналът ѝ не бил заведен по стандартната процедура.

Според прокурор Иван Петров пропуск в СДВР е допуснал фишът да бъде присвоен. Докато не се предаде на материално отговорно лице, фишът не се води никъде, обясни прокурорът. Адвокатът на обвиняемия полицай от СДВР - Георги Ценев, заяви, че според него към момента няма достатъчно доказателства и на този етап отказа да коментира.

Пред медиите прокурорът разкри, че двамата обвиняеми са имали възможност по време на работа да се срещнат с възрастната жена.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДМин

    2 2 Отговор
    ПънияТ, член в заглавието.....

    Коментиран от #9

  • 2 Последния софиянец

    20 0 Отговор
    Родната полиция само това може. Да обира бабички.

    Коментиран от #3

  • 3 И не само

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Забравяш ли за коланче,телефонче,фарове и ся кво прайм?
  • 4 гост

    15 0 Отговор
    А как ревахте че работите много и не сте заплатени ?????????? (Родната) полиция и съдилищата винаги е била заедно с мафията!!!!!! За кокошка няма прошка . То и за това народ не остана в тая кочина !!!!!
  • 5 никой

    12 0 Отговор
    И другия ще пуснат. После ще ги преместят на друга служба и толкова.
  • 6 Мнение

    7 0 Отговор
    Законът трябва да се промени, когато полицай или длъжностно лице извърши нарушение, наказанието да бъде двойно по-голямо от предвиденото. Защото тези хора вземат заплати за да прилагат закона вътре в нещата са и възможността да се прикрият е много по голяма. Да не говорим за моралната страна и срива в доверието към институциите.
  • 7 Нещастници

    1 0 Отговор
    Как ще взимат пари под масата

    Коментиран от #8

  • 8 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нещастници":

    Ами така! Като не им стигат тези на масата! В човешката цивилизация винаги се е прилагал принципа: " Възнаграждението е или тояга, или морков." В днешно време новаторът Кратунски прилага към СВОЯТА полиция принципа: Възнаграждението е или морков, или два моркова!" Затова не бива да се учудваме на случилото се.
  • 9 Туриха му го вече

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДМин":

    ПълнияТ член де.....