Last news in Fakti

23 Април, 2020 05:00 4 229 24

Кристиан Николов, който отне живота на Милен Цветков, остава в ареста

  • кристиан николов-
  • милен цветков-
  • катастрофа

22-годишният джигит се сдоби с обвинение за умишлено убийство

Кристиан Николов, който отне живота на Милен Цветков, остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави в ареста 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици, причини смъртта на журналиста Милен Цветков след брутална катастрофа, навръх Великден, предаде Novini.bg.

Решението не е окончателно и ще бъде обжалвано на 30 април пред Софийския апелативен съд (САС).

Обвиняемият не беше в Съдебната палата, връзка с него бе осигурена по Скайп.

Припомняме, в кръвта на младежа са открити 4 наркотика. Според експерти джипът се е движел с поне 140 км/ч.

Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".

Според прокуратурата има вероятност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

От своя страна защитата на Николов - адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението. ''Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила'', каза той.

Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.

Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление, има чисто съдебно минало и трайни връзки в България. Адвокатът поиска по-лека мярка - домашен арест и парична гаранция.

Обвиняемият Николов заяви пред съда последни думи: ''Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление''. Той помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си.

Според експертизите, скоростта на автомобила е била изключително висока и несъобразена с подадения сигнал, обясни съдията.

Съдът се позова на показанията на няколко свидетели. Един от тях - Денислав Бодичев е описал подробно травмите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му, след удара, се е активирал и еърбек.

Относно авторството на деянието съдът смята, че на този етап има събрани достатъчно доказателства, че именно Николов е водач на автомобила към момента на пътнотранспортното произшествие.

Майката на Кристиан - Десислава Николова е обяснила в полицията, че е напуснала София на 15.04 и се е върнала на 19.04, тъй като е получила информация, че синът ѝ е задържан. Тя е посочила пред полицията, че автомобилът се ползва от нейния син.

Съдът смята, че има обосновано предположение за използването на упойващи вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин и лексотан. Това доказва експертизата.

Според съда няма данни за невменяемост и обвиняемият може да се приеме за психично здрав, и е налице умисъл. Водачът на лекия автомобил е имал обективната възможност да прецени ситуацията на пътя, но данните на свиделите говорят, че той е игнорирал напълно червения светофар.

Според обвинението има опасност Кристиан Николов да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кинбо

    20 2 Отговор
    Бачо Киро хващай се за палците че съм натопорчил сополивия и ще ти налея акъл.

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кинбо":

    Тоя Бачо Киро е толкова прост че колкото и акъл да му наливаш няма да има смисъл.
  • 4 Рошко

    9 3 Отговор
    Той до обяд ще се сдобие и с болестти, ако и него не го" самоубият"
  • 5 ГОСТ

    35 1 Отговор
    КРИСТИЯН ОСТАВА В АРЕСТА.......
    А НЕ БЕ С ПЕРО ША ГО ГАЛЯТ.....

    ДИРЕКТНО НА ВЪЖЕТО.......И ДЪЩЕРЯТА НА МИЛЕН ДА РИТНЕ СТОЛЧЕТО ПОД КРАКАТА МУ.......
    СМЪРТ ЗА СМЪРТ......ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ.......
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТЪпет

    4 11 Отговор
    А на баба му,дедо му,чича му,стринка му и комшиите по колко гаранция им определихте.
  • 8 Един там

    22 1 Отговор
    Защо ли ми се струва, че ще го изкарат невменяем синчето и ще го пратят да се "лекува" и след някоя друга година ще го пуснат "излекуван". Абсолютно никакво доверие нямам на съдебната система. Ако загиналият не беше известен и нямаше такъв медиен шум, то щяха да го пуснат под гаранция, а делото щеше да се точи с години и накрая да го заметат или най-много условна щеше да получи и да продължи да се друса и убива. Държавата ни е тотално сбъркана и тези случай ще продължават за съжаление...
  • 9 Bigbb

    21 0 Отговор
    Тоя си прецака , безгрижния животец . Сега ще е дълго време съкилийник на хора , които няма кво да губят , м.мата ще му се е.е там . А така ще му се иска пак да оседлае 5 хиляди кубиково джипче с изтръпнали ноздри и малка ковричка до него ... Ехххх красота

    Коментиран от #14, #23

  • 10 Да си пич като пич!

    12 1 Отговор
    Като настъпи котката, и стана мек като женичка! Аде сега да се разболее за да го отърват, и дай Боже до месец и защитата му по същия начин да бъде ритната от някоя дрогирана дружина! Иначе, тоя ще се отърве, защото адвокатите са силни понеже взимат много пари! А съдиите слаби, защото делят с адвокатите!
  • 11 РЕАЛИСТ

    12 5 Отговор
    Досега само един правист се изказа за този правен абсурд. Хора опомнете се. Става въпрос за катастрофа, бе. Какво умишлено убийство има тук. До вчера всички медии отбягваха Милен, като прокажен по заповед на Бойко, а сега яхнаха вълната на народното недоволство. Има и друг интересен момент. Адвокатът запита, дали имат доказателства, че Кристиан е шофирал. Тия да не са се сменили с другото синче на Лъчи Мозъка.

    Коментиран от #12, #20

  • 12 Bigbb

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    По конституция щом сядаш пиян или дрогиран зад волана и с това си причинил смърт се води умишлено убийство . Даже случаите както неспрял на стоп , пешеходна или на червен

    Коментиран от #13

  • 13 РЕАЛИСТ

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "Bigbb":

    Абе специалист, не конституцията, а Наказателния кодекс определя кое е умишлено убийство. Деецът трябва да е съзнавал обществената опасност на деянието и е целял а действията тяхното настъпване. Това означава, че пича като е карал е искал да убие някого точно на това място. Ще ни се смее света на това безумие.
  • 14 един шофьор

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Bigbb":

    Колкото и да го осъдят един ден ще излезе на свобода а усмихнатия Милен няма да го видим повече хората са казали от затвор се излиза от гроб НЕ.
  • 15 РЕАЛИСТ

    18 2 Отговор
    Точно я този форум преди месец плюехте по Милен и ми наслагахте минуси, като ви написах, че е от малкото достойни журналисти у нас, а сега всички много го заобичахте. Гиди мискини такива.
  • 16 Шекспир

    8 0 Отговор
    Тоя ще го пуснат под домашен арест и ще изчезне при Галеви.Помнете ми думата.Още не са стигнали парите до съдията.Врътките започнаха.На обжалването съдията ще каже че причинителя на смърта е неизяснен и ще го пусне
  • 17 Христо Божилов

    12 1 Отговор
    "Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ" Няма какво повече да се каже! Нагли до безобразие! Отделно наистина има голяма вероятност изродя син на депутат да е карал, а наркоманчето да му го е дал, че не знае на коя планета е. И в двата случая трябва да има наказания и на двамата иначе БУНТ!!!

    Коментиран от #18

  • 18 Q7777

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Христо Божилов":

    То като нищо може и мацката да е карала.Симпатягата се проявил като кавалер и е поел отговорността.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ....

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Полицията го е проверила след катастрофата, това е доказателството господин разбирач ..

    Коментиран от #21

  • 21 РЕАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "....":

    Ама двама от колата вече ги е нямало, всезнайко.Много бързо може да си смениш мястото в един джип и този въпрос повдига адвокатът, а не аз.
  • 22 сиси

    3 0 Отговор
    аз като проста българка се питам за това убийство пак ли правоимащите ще покажат на целият български народ среден пръст защото този улигрофрен наркоман елитен убиец има елитна маика с много пари и връзки които ще се завъртът по етажите на управляващите и правосъдието и ще изкарат убиеца наркоман светец невинен като агнец а българският народ стадо идиоти които ги чуват и виждат само по избори
  • 23 до Bigbb

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bigbb":

    За съжаление ако имаш пари в пандиза няма кой да те закача и можеш да имаш почти всичко каквото и на вън . Така че тоя ще си живее като цар в затвора - не го мисли …
  • 24 Avci

    1 0 Отговор
    Да ли ако потърпевшият не беше известна личност, инцидента ще ше ли да има такъв голям медиен отзвук ?