Last news in Fakti

23 Април, 2020 11:16 10 834 42

Владимир Тодоров: Ако не беше колата на Милен, щяхме да имаме 5-6 сгазени пешеходци

  • милен цветков

Родителите в тази ситуация също имат вина, защото наркоман не се става за час, а от месеци и години назад

Владимир Тодоров: Ако не беше колата на Милен, щяхме да имаме 5-6 сгазени пешеходци - 1
Снимка: БГНЕС

За мен той е бил просто неадекватен в онзи момент, макар да съществуват някои неточности по отношение на скоростта и поведението на водача. Това заяви в сутрешния блок на bTV Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи относно 22-годишния Кристиан Николов, който уби при жестока катастрофа журналистът Милен Цветков.

,,За първи път се случва пиян шофьор да бъде обвинен в умишлено убийство. Общественият интерес е огромен, рядко има такива катастрофи с такъв обществен отзвук и всички сме се вперили в този случай. За съжаление цялата картинка е, че я няма превенцията. Ако имаше повече тестове за наркотици, които да се правят от ''Пътна полиция'' навсякъде, това би ограничило използването им'', допълни той.

,,Скоростта, с която е летяла колата, може да бъде лесно изчислена по изминатото разстояние, но е факт, че ако не беше колата на Милен, сега щеше да има 5-6 сгазени пешеходци'', посочи Тодоров.

Според него има основание законодателят да помисли в насока на младите шофьори да им бъде забранено да управляват мощни автомобили в първите им години, след като вземат книжка.

,,Ако Милен бе ударен с малка кола, може би нямаше да загине'', допусна Владимир Тодоров.

,,Родителите в тази ситуация също имат вина, защото наркоман не се става за час, а от месеци и години назад. Изглежда, че обкръжението е свикнало с неговото поведение. Говорим за камикадзе, което е тръгнало да убива'', сподели по темата автоинструкторът Йонко Иванов.

Той добави, че на всички бъдещи водачи им се обяснява най-подробно за въздействието на наркотиците и за последствията, които могат да доведат зад волана.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    хапчетата,пий си хапчетата онзииии
  • 3 Брат за Брата

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Толкоз ли си безсърдечен.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Прав си

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    защото дори при катастрофата с автобуса край Своге при която загинаха 17 души не се вдигна толкова шум.

    Коментиран от #19

  • 6 Driver

    25 4 Отговор
    Реално погледнато колата на Цветков няма нищо общо със спасяването на пешеходците . Дали е щялo да ги удари изблъсканото Субару или директно джипа е все едно ако в този момент бяха пред тях . Така че е чист късмет за тях и стига сте измисляли глупости ...

    Коментиран от #32

  • 7 вергх

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Трай бе трол нщстн, и бегом марш на село!
  • 8 Последния софиянец

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "Брат за Брата":

    Мене ме блокираха, а с мойто име пише някакъв герберастки трол. Пиша от телефона на приятел. И през соца нямаше такава цензура и диктатура.

    Коментиран от #11, #12, #15, #17

  • 9 А де

    7 1 Отговор
    В щатите за 5-6 убити, 5-6 доживотни.
  • 10 Е как да няма

    4 5 Отговор
    камера която да е заснела кой е слязал от шофьорската врата?
  • 11 бе да го

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Личи си. От два, три дни, си смени "стила".
  • 12 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    И мене ме блокираха и затова пиша от телефона на комшийката...👍👍👍

    Коментиран от #16

  • 13 ттт

    19 2 Отговор
    Първо, трябва на фирми да се забрани такъв автомобил. Това не е всъдеход, ако го пуснем оффрод ще закъса на първите 100 метра. По никакъв начин, не може да се оправдае използването от фирмата. Ако е заради по-голямо вътрешно пространство, могат да ползват пежо партнер или друг ван. Тази полукола-полуджип се само по асфалт, а се намалява печалбата на фирмата и съответно вноските в бюджета. А и още нещо - фирмените автомобили трябва да бъдат задължително с емблемата и името на фирмата.
    А на частните автомобили след 150 или 200 к.с. данъците и застрахователните такси трябва да растат експоненциално.

    Коментиран от #21

  • 14 Ръмпези

    8 2 Отговор
    ПЛАНИРАНО УБИЙСТВО...ВОДАЧА НА ГИЛОТИНАТА...ГЕШЕВ ДА ОТКРИЕ ПОРЪЧИТЕЛИТЕ...
  • 15 Знаещ

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Извинявай колега от името ти пишел някой друг от кое име по лична карта ли? Тука в форума му викаме ник или никнейм. А пък по лична карта може и да се казваш Последния софиянец то знае ли човек в София е пълно с луди.
  • 16 любопитен

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝":

    Комшийката ти да не е жената на модератора?
  • 17 Брат за Брата

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Нямаше разбира се ама ся се сме разядинени като народ кой да е Гербераст или за БСП . Ама аз неща да имам нищо общо с властта която само краде от собствения си народ.
  • 18 ттт

    16 0 Отговор
    Допълнение към поста ми от 11:42


    Всяка фирмена кола трябва да се кара само с надлежно попълнен пътен лист с указана стартова точка и крайна дестинация.

    Коментиран от #29

  • 19 да но

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Прав си":

    Катастрофата с автобуса край Своге е от друг характер. Докато тук става въпрос за камикадзета,които напушени ежедневно профучават край нас. Ако някое такива камикадзе отнесе децата ти на пешеходна пътека ,тогава ще запееш друга песен.
  • 20 Гошо

    9 2 Отговор
    Ай стига глупости бе ако бил с малка кола, ако била с малко коне, ако била бяла........ То и Милен ако беше с УАЗка тия напушени маймуни щяха да на каша!
  • 21 До Коментар #13

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "ттт":

    Ех колко добре беше преди 50 години когато по улиците се движеха само леки и малки трабантчета и тромавите Москвичи !! Не че и тогава нямаше жертви от катастрофи на замаяни шофьори, ама светът се развива непрекъснато напред и лошите капиталисти измислят и произвежда все по мощни, големи и бързи коли за свое удобство без да се съобразяват с българските закони за каруцари и чугуни

    Коментиран от #27

  • 22 Бррр

    2 5 Отговор
    Дали някой умишлено не му е сипал коктейл в сока?Откъде ще вземе дрога, че и 4 вида? А може ли човек с толкова много дрога изобщо да се държи на краката си ,камо ли да шофира, по филмите защо се въргалят по земята

    Коментиран от #35, #36

  • 23 има и нещо друго

    4 3 Отговор
    Ако Цветков караше Q7 а тъпите наркомачетата Субару,тогава може би дрогажите щяха да дадат фира.Японците винаги пестят ламарини.....

    Коментиран от #33

  • 24 Мим

    10 1 Отговор
    Това е така,ама колкото и да обесняваш на наркоман той като излезе на улицата,пак си е наркоман,имам случай да познавам такива.Затова при направен тест от полицаите и открито наличие на наркотик,вземане на книжката до живот и конфискация на колата.Само това може до някъде да намали тази зависимост..
  • 25 НАГЛОСТ ВЛСТ ПАРИ

    9 0 Отговор
    Прoблeмa cтoи oткaктo нaглaтa Нeзaвиcимaтa Cъдeбнa ВЛACТ cтaнa Зaвиcимa oт Пaрaтa. Изчeзнa вcякaкъв рeд и ce възцaри бeззaкoниeтo. Cъдeбнaтa прoцeдурa ce уcлoжни дo нeбeтo, oтлaгaнeтo нa дeлa, eкcпeртизи, дoзнaния cтaнaхa зaдължитeлни. C eдничкaтa цeл - пoвeчe пaри, зaплaти, бoнуcи, привилeгии, лaпaчкa. Нacтъпихa кoриoзни cлучaи кaтo eднo лицe дa e c 15 -20 виcящи дeлa и пaк дa e нa cвoбoдa. Дeлa ce прoтoчвaт c гoдини ! и дaжe ce прeкрaтявaт. Нaкaзaни и пoдcъдими дaжe прeибaхa cиcтeмaтa и избягaхa, кoй oт дoмa, oт cъдa, oт зaтвoрa. Зa вcичкитe прoвaли нямa нитo eдин нaкaзaн, увoлнeн или върнaл зaплaтaтa нaглeц oт тaзи caмoзвaнa ВЛACТ. Рeд e тaя oтврaт дa ce рaзтури и дa ce вкaрa в зaтвoрa зa нeизпълнeниe нa cлужeбнитe cи зaдължeния и нaнeceнитe щeти зa бeзрeдиeтo в Държaвaтa. Нo и нa Бoйкo нe му cтиcкa , нaли e прoизлязaл oт eдни cъмнитeлни cрeди и тoй ?
  • 26 Последния кроманьонец

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Какво стига? Марш от тук като ти стига!
  • 27 ттт

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "До Коментар #13":

    Когато тука се движеха малките трабантчета, на запад се движеха малките ситроен CV5, малките фиат 500 и малките рено дофин. Да техниката се развива. В България са магистралите с най-висока разрешена скорост в света (без няколко магистрали в Германия). Тези 140 км/час могат да бъдат достигнати с всяка кола с мощност 75 к.с.. Аз предлагам драстично увеличение на данъка да започва от поне два пъти по-висока мощност. Но не това беше същественото в поста ми. Същественото беше, че ауди куку7 не трябва да е фирмена кола. Това не е оффрод както например лада нива. Това ауди само прилича на оффрод автомобил. Така, че то не може да се използва за инспекция на лозови масиви на трудно достъпни места. То не може да стигне там, където пежо партнер или фолксваген кади не може да стигне. А всяка служебна кола, трябва да се кара само от служители на фирмата с надлежно попълнен пътен лист за конкретното пътуване. Примерно в 18:00 тръгва от гаража на фирмата за МОЛ Геена. Трябва да е упоменато колко лица пътуват и имената им. При една финансова ревизия да се види, колата като фирмена ли се използва или като лична. Трябва да искаш да е така, това е патриотично! Не искаш крупният бизнес да крие печалбата си и на държавата да се налага да тегли кредити от МВФ, нали?

    А пък който иска да си купи лична кола с 350 коня мощност (която по закон ще я кара със същата скорост, като кола 150 к.с.) нека да си плати за гяволъка. Ти не искаш, той да я кара с неразрешена от закона скорост

    Коментиран от #40

  • 28 нпо кърлежи

    10 0 Отговор
    Разберете едно..и 10човека да беше сгазил този наркоман, пак ще го пуснат.. ,като начало под домашен арест.. Справка за Иоан Матев убиеца от Борисовата градина, къде е той в момента..под домашен арест..а дело трае вече 4 години..като имате в предвид че той се крил доста време, докато брат му не го изпя..Какви други доказателства трябват..сигурно покрай това дело доста хора от съдебната система построиха нови вили и купиха хубави коли..

    Коментиран от #30

  • 29 нищо лично

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "ттт":

    Всичко е вярно. Но това е в нормалните държави, където не важи: "Ти знайш ли, кой съм?". За това и като минат границата, сменят манталитета. Навън, на никой не му пука, кой си в бг-то и на кого можеш да се обадиш.
  • 30 Во Нгуен Зияп

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "нпо кърлежи":

    Не знам, дали още е под домашен арест. То виж, какво стана. Карантина с тия маски заприличахме на нинджи. Ако маската ти е неудобна и не можеш да виждаш хубаво от нея може и да се загубиш. Нищо чудно иоан матев да е отишъл до най-близкия магазин за хляб (да не излизат навън възрастните му родители) и на връщане да се е объркал и вместо в къщи с хляба, да се е озовал в Йоханесбург. И сега не знае, как да се върне, за да не нарушава ареста си.
  • 31 ТРОПЧО

    0 0 Отговор
    МЪДРО РАЗКРИТИЕ БРАВО ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ТАКИВА ХОРИЦА ДА ИМА КАТО ТЕБ😆😆😆😆😆🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃
  • 32 goni

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Driver":

    Ако, ти беше на пешеходната пътека пресичайки най-спокойно на зелено, друго щеше да пишеш, ако можеше да пишеш! Сега сигурно щяха да те водят да ти леят коршум, защото психиатрите в такива случаи рядко помогат! Хората ги е спасил удара в субарато. Човек има инстикт за самосъхранение! Нищо че става въпрос за секунда, две! Спрели са! Едва ли някой от тях ще реши да дава показания! След такава случка поне известно време ще ти е трудно да пресечеш улицата, камо ли нещо друго!
  • 33 goni

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "има и нещо друго":

    Ако, караше тойота тундра нещата 100% щяха да се развият другояче!
  • 34 7492

    2 0 Отговор
    Ако,ако,ако беше самолетна катастрофа пък щеше да има поне 200 жертви!Ако беше със аутономната ТЕСЛА на Мъск, КОЙ щеше да е виновен!?
  • 35 Теодора

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бррр":

    🤦🏻‍♀️ Големи са възможностите на младите български таланти ..
    лесно се намира всичко, стига да знаеш какво искаш и да имаш пари..
  • 36 Теодора

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бррр":

    🤦🏻‍♀️ Големи са възможностите на младите български таланти ..
    лесно се намира всичко, стига да знаеш какво искаш и да имаш пари..
  • 37 pbdan

    8 0 Отговор
    Голям късмет извадиха четиримата пешеходци от другото платно, че ги забави една черна кола завиваща вдясно. Други двама от платното на катастрофата тъкмо го бяха пресекли. Може би тях спаси колата на Милен.
  • 38 Асен караджов

    7 1 Отговор
    Всички фирмени автомобили трябва да носят логото на фирмата като такива
  • 39 Петко кръчмаря

    1 0 Отговор
    Това има своето значение в повечето случаи
  • 40 Абе ти

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "ттт":

    норм*лен ли си, работата ми изисква да пътувам много, трябва да ми комфортен автомобил,и защо да не го регистрирам на фирмата си,а?Заради някакво леке,да плащам данъци,за да не карам сапунерка със 150 к.с.,да растяли данъците или си много т*п или просто нямаш възможност да си купиш хубава кола,хайде стига вече не всички,които караме мощни коли сме убийци и наркомани, освен това и кола с 75 к.с. вдига определена скорост и също може да убие човек.Всичко е до възпитание и отговорност!!!

    Коментиран от #42

  • 41 Иванов

    3 0 Отговор
    Към големите европейски демократи се обръщам- нещата са прости и ясни....върнете смъртното наказание и нещата няма да ескалират....къде са демократите които го отмениха ,колко дипломатически представителства смениха....защо нямаше референдум за такива важни за бъдещето на страната неща ,като - НАТО,Евро.съюз,смъртно наказание.....Така ви е угодно.....живейте си ,нещата рано или късно се обръщат .....жалко за внуците ви.....Построите психо- изолатори в затворите , да има къде да почиват олигархчета.....с народни пари .....живи и здрави и все така изобретателни....
  • 42 Абе Аз

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Абе ти":

    Сигурно и това наркоманче е мислило ,като теб?! Я го питай сега какво мисли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове