Last news in Fakti

16 Декември, 2020 10:29 3 490 24

Въоръжената обирджийка: Намалиха ми заплатата, исках да ме чуят

  • пистолет-
  • касиерка

Адвокатът ѝ твърди, че психиатричният преглед ѝ е направен по телефона

Въоръжената обирджийка: Намалиха ми заплатата, исках да ме чуят - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Районният съд в София остави в ареста за постоянно 34-годишната Галина Боналова, която се опита да ограби магазин в София, насочвайки пистолет срещу своя колежка.

Екшънът се разигра на 12 декември около 20.00 часа. Тогава Галина влязла в магазина на столичната ул. "Черковна" и ударила с тухла в областта на темето охранителя в магазина. След това стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: "Това е грабеж! Отвори сейфа!", и започнала да нанася удари по металната каса. Жената не успяла да довърши грабежа, тъй като била задържана от служители на магазина.

Пред магистратите обвиняемата обясни, че е била служителка в същата верига хранителни магазини, информира дир.бг.

По думите ѝ заплатата ѝ била намалена, а неин колега я бил гонил с нож в служебните помещения на магазина. Боналова твърди, че инцидентът бил прикрит от нейните началници и по тази причина решила да направи обира. Твърди, че пистолетът ѝ бил развален.

"Бях служителка в същата верига на договор със заплата 700 лв. Преместиха ме от един магазин в друг и ми намалиха заплатата, което е незаконно. Оттам се започна нечовешко отношение и пълна изродия. Един колега ми насочи нож в складовете", разказа Боналова.

"Извърших това престъпление, за да бъда чута", допълни тя.

Галина е с висше образование, безработна, не е криминално проявена и не е съдена. Няма постоянен адрес, често ги сменяла. Живее с майка си и баща си. Има бакалавърска степен.

Адвокатът ѝ твърди, че психиатричният преглед ѝ е направен по телефона.

Съдът прецени, че има достатъчно доказателства, за да се предположи, че Галина Боналова е извършила престъплението. Според съдебния състав има опасност, ако е на свобода, жената да извърши и друго престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    55 3 Отговор
    Това театро е само за да ви покаже, какво ви чака догодина, а именно: намаление на заплати с минимум 20%, масови фалити, загуба на движимо и недвижимо имущество. Обикновеният работник ще бъде съден по телефона. Яко а?
  • 2 стефчо

    31 4 Отговор
    Дебилна територия със замиращи функции.
  • 3 Behemoth

    22 4 Отговор
    Стабиляга!
  • 4 сила

    50 6 Отговор
    700 лева....нали всички взимаме минимум 1600 според герберастката статистика

    Коментиран от #11, #17

  • 5 Явно

    32 1 Отговор
    ... КНСБ-то и Подкрепа трябва да направят синдикат, който да защитава интересите на работещите в големите вериги за бързооборотни стоки! Само че те са заети с по-големи работи!
  • 6 Седемте джуджета

    38 3 Отговор
    Мдааа..горката женица.Няма кой да в защити.Боко лев не дава,фирмите с удоволствие намалят заплати,все повече хора на ръба.
    С нетърпение очакваме следващата година за да се развихрят всички още повече..
  • 7 Стоян Александров

    38 1 Отговор
    Тази жена е работила за ,,фирма инвеститор". За чужди господари. А тази верига магазини колко заплата дават на своите работници за същата работа в чужбина....в ЕС ? Нир диванната армия това питаме. А защо тогава сме в този РОБСКИ ЕС ?
  • 8 Обективен

    3 35 Отговор
    Лъжливи оправдания са това.... Истинската причина една жена да превърти по този начин е, че няма мъж до себе си ') :)

    Коментиран от #10, #16

  • 9 6555

    25 1 Отговор
    А този, който я гонил с нож, няма ли опасност пак да го направи? Имате ли представа какво вършат охранителите в магазините, които са обсебили? Щото където влезе охранителна фирма, овладява всичко и търговският обект вече не е с основна дейност "търговия", а започва съвсем друга стратегия.
  • 10 6555

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Лъжливи оправдания ли? На какво основание наричаш "лъжа" думите на жената? Работил ли си в такава среда?
    Охранителите са много големи, когато срещу тях стои жена.
    Истината е, че охранителните фирми си правят каквото си искат, органите на реда ги подкрепят на 100% безпрекословно.
  • 11 Къде я видя тази статистика?

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Запознай ни ако обичаш? Че на мен не ми е попадала.Знам обаче за стотици случаи, когато ти дават минимална заплата по картата и другото в пликче и на ръка. И това няма нищо общо с ГЕРБ. Данъците ни в момента са сред най-ниските в Европа. Но няма да ни разрешат да са такива в бъдеще. И отвън ще има натиск и отвътре, защото няма приходи в бюджета. Да му мислят и тези с по 10 апартамента, ако не успяват да дават поне половината под наем. И IT специалистите с високи заплати(ако и те не са пострадали от пандемията) Бедните и маргиналите трябва да има поне какво да ядат. А за да им се даде трябва от някъде да се вземе. Или от някого. Още повече, че сега много сектори буквално са на ръба и потъват. Туризмът е един от тях. Там заплатите и без друго не са от високите(а извън сезона често липсват) , а сега ще има армии от безработни.
  • 12 С 200

    33 1 Отговор
    Тази Галина според сегашното българско/ право/ криво / съдие е най големият престъпник, а ония с шкавчетата с евра всичко по тех се замълча. Безработицата, ниският стандарт на живота, ниските заплати и пенсии са основен криминогенен фактор господа, а България е най бедната в ЕС нали.
  • 13 ...

    25 0 Отговор
    с кеф да го запалиш този магазин
  • 14 А стига ве!

    2 15 Отговор
    Откога бакалавърското се счита за виШу?
  • 15 Тъй,тъй

    7 11 Отговор
    Неква психясала и всички тръгнали да я защитават. Тая на площада на протест стъпвала ли е?Липсата на пари или намалянето на заплатата не е оправдание за извършване на престъпление. Който се счита за угнетен да дойде на площада.Всяка вечер сме там,а те тръгнали обирджии да стават.Е сега ще "протестира" от затвора
  • 16 Гошо Монтана

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Верно е. Блъскай и главата в таблата на леглото всека вечер па да видим дали ще мисли щуротии
  • 17 Deathstroke

    9 11 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    А защо се е подписала под 700 лева аз да попитам? Ще ти отговоря, както за нея така и за всички останали българи - защото в себе си знае че толкова струват!! На мен ако някой ако ми каже 700лв директно ставам и си тръгвам. Фирмите не са благотворителни организации, създават се с цел печалба ,не милостиня. Спрете да чакате милостиня и някой от вън да направи нещо за вас, защото не е длъжен!! Докато се задоволявате с трохи, ще получавате трохи, това е положението, харесва ви или не. Като ги отбичат една камара кандидати ще се светнат ,че нещо не е както трябва и ще преразгледат условията си, обаче докато има будали да се хващат , защо да им дават повече? Робите ако не бяха вдигнали глава ,а чакаха милостиня от господарите дали щяха да са свободни сега, как мислиш? Знайте цената си и имайте уважение към себе си ако искате адекватно заплащане, а недейте да ревете и да се оплаквате, защото това няма да ви промени положението. И да се спукате да ме псувате това няма да ви вдигне заплатата! Дори и да не са морално прави работодателите, трябва да играете играта, в противен случай ей го на какво ви очаква. Докато не си избиете тая социалистическа нагласа от едно време, че някой ви е длъжен ще тънете в мизерия! И не го казвам ,за да се подигравам на някого ,а защото съм го изпитал на гърба си. Не би трябвало въобще да се занимавам да пиша тоя коментар ,защото нямам подобни проблеми, но белким светне лампичката поне на един човек. Дано един ден всички заживеем като

    Коментиран от #18, #19, #24

  • 18 6555

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "Deathstroke":

    Каква милостиня? Тя полага труд. Заплащането на труд милостиня ли го наричаш?! Знаеш ли какво вършат фирмите само и само да режат заплатите или изобщо да не платят?!

    Коментиран от #20

  • 19 Именно!

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Deathstroke":

    Масово хората казват :"Ами толкова дават",а не "Ами толкова плащат".Българино е свикнал от миналия век някой друг да му "оправя" живота.Да го обичат,да му намерят работа,да му дават,нал компартията се грижеше за всички.Та те така.И аз се грижа за едно куче у дома,ама дори и кучето като забравя да го нахраня,идва да ме лиже по ръцете.А на сина му викам,че сам ще трябва да се оправя в живота,а не като домашното куче да е!
  • 20 Гост

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "6555":

    И да не би да имала опрян пистолет в главата като е приемала работата? Като не ти изнася ставаш и заминаваш, а не хленчиш.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ТОГ

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Стига да имаш къде на по добро заплащане да отидеш. Български капитализъм в 21 век.
  • 22 6555

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    На теб може да ти е широко около врата и да се махнеш, но при другите хора не винаги е така. Нямате реална представа за заплащането в Бг, вярвате на пропагандната статистика и медиите.

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "6555":

    Викаш това дето ми влиза всеки месец в сметката не е заплата и нямам представа а? Имам и то много добра. Вие пък си мислите ,че едва ли не всеки мизерства понеже вие и хората около вас са на малки заплати. Държавата не се простира до тебе и познатите ти. А някой с над средна заплата не би седнал да хленчи, съответно всички мърморещи са с малки заплати.
  • 24 Веско Данов

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Deathstroke":

    Май в малко населено място със кмет герберски феодал или друг партиен фамилен вилает тип село ,не сте стъпвали скоро ? Само трите големи града виждате ,също като Царство Му . Те така се получава и "Живеем в различни държави " . Само дето на тази територия разделения да искаш . Третото е държава в държавата със над 1 милион ромляни в която пък хич не важат останалите правила и са си добре хорицата . Смучат от всякъде и нищо не дават за държавата от трите града. Карат я по всички членове на НК и против всички наредби на НОИ и НАП касаещи даване и "ЗА " при взимане. . Но мечката като играела в комшиите...