Last news in Fakti

22 Май, 2021 16:50 3 440 17

Двама от задържаните в Пловдив полицаи се изправят пред съда

  • атанас качаков-
  • самуил хаджиев-
  • задържани полицаи

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност

Двама от задържаните в Пловдив полицаи се изправят пред съда - 1
Акцията по задържането им бе на 20 май Снимка: БГНЕС

Само 2-ма от арестуваните 7 пловдивски полицаи са с повдигнати обвинения след мащабната акция в Трето районно управление в града в сряда. Сред тях е началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана, съобщи БНТ.

Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.

Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.

От задържаните при мащабната акция 5-ма цивилни с обвинения са също само двама. Според прокуратурата те заедно с редовия полицай Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж заради наркотици. Ако престъплението им се докаже, те могат да останат в затвора от 10 до 20 г. Началникът на полицейското управление Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу него се докажат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    Защо само двама?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Жокера

    19 10 Отговор
    Мачкай Рашков ти си номер едно.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Точно

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жокера":

    Позна помним и неговия арест!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПИТАМ ФАКТИ

    6 6 Отговор
    ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАР 3 ДО ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ????????????? КОЕ БЕШЕ ЦЕНЗУРА???? СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ТУК Е САМО ДА СЕ ПЛЮЕ ГЕРБ И БОРИСОВ ЛИ???????????????? ОТГОВОР ДО КОМЕНТАТОР 1 БЕШЕ ТИ ЩЕ СИ ТРЕТИЯТ. СОФИЯНЕЦА ПИТА ЗАЩО САМО 2 АЗ ОТГОВОРИХ ТИ ЩЕ СИ ТРЕТИЯ. НЕЩО ЦЕНЦУРИ????????

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 7 Зов за завръщане

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "ПИТАМ ФАКТИ":

    Ти не чакаш ли пред централният софийски затвор?

    Коментиран от #8

  • 8 😃😃😃😃

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Зов за завръщане":

    😀😀😀😀😀Теб и компанията чакаме да ви раздадем пижами от рае и каре. Не бързай има и ще са ти по мярка 🤣🤣🤣🤣
  • 9 Последния Софиянец

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "ПИТАМ ФАКТИ":

    Разни цивилни и униформени агенти цяла година ме плашат със затвор,така че съм свикнал.Но вече имам приятели от Протеста на високо ,министри и депутати и ще им бъде по трудно.

    Коментиран от #14

  • 10 4883

    5 5 Отговор
    Ако някой си въобразява,че ще ги осъдят жестоко се лъже!Пак ще минат по тънката лайсна като подпишат споразумение с прокуратурата!Та те са се дупе и гащи!Бойко,Бойко писах ти няколко пъти да се поразшеташ в четвърто РПУ!Има доста интересни работи за разследване!!Ще Ви помогна с факти и документи!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    12 0 Отговор
    Смешни сте! В пресата беше обявено, че задържаните са замесени в корупционнисхеми, сделки с наркотици, проституция....
  • 14 А от 4ти км

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Имаш ли приятели?
  • 15 Румен

    6 0 Отговор
    Рашков, сменяте шевовете на МВР , а надоло по ерархията не. Трябва всичките периодично да се сменят , защото са постъпили на работа с връзки. Всичките тия участват в някакви далавери и се отчитат парично пред шефа си. Същото е и със служба ДАИ. Това ведомство трябва да се закрие.
  • 16 Си Дцинпин

    4 1 Отговор
    КАКВО ШОУ ЩЕ ИМА НА СТАДИОНА В КИТАЙ.ГРАБВАЙТЕ ПУКАНКИТЕ @
  • 17 Розили

    1 0 Отговор
    Ей, не е нормално да обявяват някой за големия началник гангстер а в последствие да го хванат само за 50 патрона. НАГЛАСЕНА та работа а и се чува, че това момче е участвало в задържането на Озунакикос. Ако е виновен да го съдят, но ако е нагласен само заради някойси не е нпрмалноо.