Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 05:29 1 867 2

Задържаха трима за измама в интернет

  • арести-
  • измама-
  • интернет

В ареста са 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, както и 24–годишен от село Камен, Великотърновско

Задържаха трима за измама в интернет - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани след действия от служители на Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции в Стара Загора и Русе на 16 ноември, съобщават от МВР, цитирани от БНТ.

Полицейската операция е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, както и 24–годишен от село Камен, Великотърновско.

Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването.

Установена е схемата, по която задържаните са действали - чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията отново напомня, че авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    НАГЛИ МОШЕНИЦИ
  • 2 да питам

    1 3 Отговор
    А кога полицията ще арестува такива, които поръчват нещо, а после не отиват да си го вземат? След това продавачът плаща транспорта в двете посоки, за да му върнат пратката.