Last news in Fakti

12 Януари, 2023 06:34 1 034 7

Съдът ще заседава по делото за екстрадиция на британеца Дейвид Бодил

  • дейвид бодил-
  • екстрадиция-
  • тероризъм-
  • съд

Британските власти подозират 28-годишния мъж в подготовка на терористична дейност

Съдът ще заседава по делото за екстрадиция на британеца Дейвид Бодил - 1
Снимка: БНТ

Съдът в Плевен заседава днес по делото за екстрадиция на Дейвид Бодил. Британският гражданин беше задържан преди ден в никополското село Любеново, където живеел в къщата на дядо си, предаде БНТ.

На заседанието вчера магистратите го оставиха в ареста с мотивите, че във Великобритания е обвинен за притежаване на взривни вещества, престъпление, което се наказва и у нас. Британските власти подозират 28-годишния мъж в подготовка на терористична дейност.

При претърсване на жилището му в Англия през 2020-а година са открити барут и рецепти за приготвяне на взривове. Пред съда Бодил заяви, че не желае да бъде депортиран, а това, за което е издирван и задържан, е „само хоби и не е имал намерение да наранява никого".

Познанството му с депутатът от "Демократична България" Албена Симеонова предизвика скандали в парламента. От ГЕРБ поискаха тя да даде повече яснота за връзката ѝ с него. Симеонова обясни, че само му е съдействала, защото никой не е говорел английски в селото. Спешно бяха повикани вътрешният министър и шефът на ДАНС в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питагор

    3 12 Отговор
    А хилядите руски терористи, КОГА ?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 да де

    12 1 Отговор
    Ако е вярно това което каза адвоката за закона по който е обвинен в Англия излиза, че всеки селянин който има азотен тор може да бъде признат за терорист понеже може да се използва за направата на бомби..

    Коментиран от #5, #6

  • 3 А хилядите

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Питагор":

    Хамерикански тероряги кога?
  • 4 а говедарските

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Питагор":

    а стотиците краварски гъзоблизачи кога?
  • 5 Ми къ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Чувал амониева селитра, и вече си терорист... Мани, мани
  • 6 Механик

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Именно това си помислих и аз, като прочетох новината за Бодила.
    Самия интернет е пълен с рецепти за пиротехника. Всеки с малко познания по химия, може със свободно достъпни материали да си направи "нещо", къде по-слаби, къде по-яко.
    Не знам какво са имали предвид под думата "барут", ама ако е това което мисля и което би трябвало да е, значи в Англия да ДЕ6или (което всички знаем).
    И за да не съм голословен искам да поясня на драгия читател, че палестинците с една тръба от железарията за 3$ + захар от бакалията за 8$ + Калиев Нитрат (тор) от агро-магазина за 25$ + една ръчна граната (не я знам колко струва), сглобяват ракета с която правят на луд "железния купол" на евреите.
  • 7 Разбирач

    0 0 Отговор
    Грешка е напровил че дошъл тука ЕУ ще то екстрадит 1000 процента..с червева бюлютина ли си ЮАР или дубай(който има пара) само.