Last news in Fakti

3 Юли, 2024 12:18 920 14

И този парламент създаде временна комисия за Нотариуса и Пепи Еврото

  • временна комисия-
  • нотариуса-
  • пепи еврото-
  • депутати-
  • народно събрание-
  • парламент

Сред задачите ѝ е също и да разгледа и анализира документи

И този парламент създаде временна комисия за Нотариуса и Пепи Еврото - 1
Снимка: Архив

Парламентът създаде временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаности на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров-Еврото.

Предложението за създаване на комисията е на депутати от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Комисията е от 21 народни представители, избрани на паритетен принцип – по трима от парламентарна група. Тя следва да работи три месеца и трябва да установи всички факти и обстоятелства за евентуалното наличие на лица и организирани групи за влияние в правораздавателната система във връзка с публично изнесената информация за дейността на Мартин Божанов и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров.

49-ото Народно събрание сформира временна комисия за изследване на фактите и обстоятелствата около дейността на покойния Мартин Божанов и групата около него, но времето не стигна тя да свърши своята работа докрай, обоснова предложението Надежда Йорданова от ПП-ДБ, един от вносителите. Като народни представители в предходното НС започнахме да установяваме дефицити в законодателството, които са направили възможно съществуването на съответните групировки и тяхното неразкриване, отбеляза тя. Затова, по думите ѝ, ПП-ДБ счита за важно тази работа да продължи.

Комисията трябва да проучи също фактите за евентуалното наличие на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет (ВСС), Инспектората към ВСС, прокуратурата, МВР и другите компетентни органи за евентуално наличие на нерегламентирани обвързаности между Мартин Божанов и други лица с представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.

Сред задачите ѝ е също и да разгледа и анализира документи, да изслуша представители на институции, длъжностни лица и граждани, които могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата, свързани с дейността на Мартин Божанов и Петьо Петров и обвързаността им с представители на съдебната власт в Република България.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКАТО БАНКЯНСКИЯ БАНДИТ

    6 3 Отговор
    е на свобода само комисийки с цел да го прикрият
  • 2 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Врътката Хвани се Сам ли!
  • 3 Бендида

    11 1 Отговор
    Не временна, постоянна комисия трябва. Докато поне малко не се изчисти системата.
    Пък и ако започнат да работят в тези комисии, няма да е никак зле.
  • 4 Предишната

    9 2 Отговор
    комисия разпита прокурора Димов , той каза , че не го познавал , но често се хранел в ресторанта , защото имали хубава кухня и живеел наблизо ! Наскоро след това се спомина и никой ни гък , ни мъка !
  • 5 Ми нали

    7 3 Отговор
    трябва да падат парички за участие в комисии. Колкото повече комисии, толкова толкова повече парички. Няма значение за какво са комисиите, може и за ланския сняг. Кой ги пита какъв е крайния резултат от работата на комисията, може ли реално да се търси някаква отговорност - НЕ. Значи всичко е точно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Комисията е мирновременна

    3 1 Отговор
    и трябва да предразполага предполагаемите свидетели, престъпници, уреждачи , взели по 30 000 подкуп . Флашките и касетите с конспирациите са иззети . Ще има по загазили . Ами след дъжд качулка . Божанеца умря . Връзките на хората с подземния свят не можаха да помогнат . Не разкриха мотива и килъра . Лично означава че е излъгал някой борец . връткат някои номера . нали са прокурори . скалъпки правели а пепи еврото ги рекетирал с записи . жена му ги държи всички в ръцете си .
  • 8 Кирил Дамянов

    5 0 Отговор
    Дано има резултат, но съм скептично настроен.
  • 9 Красимир Петров

    3 4 Отговор
    Важното е да има лапаница
  • 10 Тия комисии

    1 3 Отговор
    май само замазват очите на хората, друга работа не вършат...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Изгърбените свини

    0 1 Отговор
    Все си мисля на комунягата Радев ако пръснат бодигарда Йотова със 50 калибър колко черва ще излетят
  • 13 Фантом ф4

    0 0 Отговор
    Майкавищеибащесикупянапалм бееее
  • 14 като мишлета са тея 2

    0 0 Отговор
    Влияния , а нямал босове да вади от вечни присъди - килърите от 1 - 6 , Илиев , Куйович , Главата , Психото , Урода , Лудия . Дребен убит . Голям е еврото с записи, пари за прокурори , подмени на доказателства , приятел с пеески , а с брат помагач и жена му маман се предлагала на клиенти за сделки. той е уредил наглите , самоковеца, Шаки , кат ги хванат и плати 30 бона и ги пуснат . Ганеца така беше . Брендо и той има 800-900 имота .