7 Август, 2024 19:26 1 393 11

Оправдаха Венцислав Ангелов-Чикагото по обвиненията за хулиганство и закана за убийство

  • венцислав ангелов-чикагото-
  • закана за убийство-
  • хулиганство

През 2023 г. Русенският районен съд постанови 1 г. и половина затвор при строг режим

Оправдаха Венцислав Ангелов-Чикагото по обвиненията за хулиганство и закана за убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Оправдаха Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото, по обвиненията за хулиганство и закана за убийство на лекар.

Припомняме, че през 2023 г. Русенският районен съд постанови една година и половина затвор при строг режим за хулиганство и закана за убийство. На 17 януари 2022 г. Ангелов нападна личен лекар в русенското Ново село и се опита да го удуши. Причина за агресията към медика била смъртта на негов пациент, който той бил задължил да се ваксинира срещу COVID-19. През цялото време на спора и борбата между двамата, Венцислав Ангелов-Чикагото снима с телефон.

Съдебният състав на ВКС приема протеста за неоснователен, уточни "Нова телевизия". За цялостния контрол на първоинстанционната присъда е проведено допълнително съдебно следствие, в рамките на което са проверени вече събраните доказателства, като с най-голяма значимост сред тях съдът е счел новоизвършеното предявяване, оглед и техническо експертно изследване на видеозапис от 17 януари 2022 г.

Изяснената и възприета от окръжния съд по делото фактология не може да се приеме за резултат от непълна или превратна оценка на събраните доказателства, поради което и касационната инстанция приема за неоснователни поддържаните доводи за наличието на допуснато нарушение на процесуалните правила в тази насока.

По отношение на доводите за нарушение на закона в мотивите на ВКС се отбелязва, че според обвинителната теза хулиганската проява на подсъдимия се свежда до викове, отправени обиди и заплахи.

„В обобщение и в отговор на доводите в протеста за недопустимото поведение и посегателство спрямо лекар, следва изрично да се отбележи, че действително поведението на подсъдимия е укоримо и неправомерно, но е недопустимо правната му оценка като закана с убийство, а също и като хулиганство в очертаната му от обвинението конкретна деятелност, установяваща се реализирана в рамките на приетата по делото фактология. Отделен е въпросът доколко е осъществено друго по-леконаказуемо престъпление, но същият не е поставен в протеста, а и обсъждането му е безпредметно при липсата на процесуално легитимирана по делото страна да поиска това, както правилно е отбелязал и въззивният съд“, констатират върховните съдии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми то.....

    15 2 Отговор
    Тъй ще оправдаят и нашия нарко бос .....дори и клипа как се предава във затвора и срама на родната полиция ще изчезне !!!! И пак ще са наперени ....ама пред нас не и пред престъпниците !!!!
  • 2 Пано

    13 11 Отговор
    Докато не разберете колко важна е съдебната реформа на Христо Иванов, такива като Чикагото ще ви се разхождат по главите с италиански чепици.

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 3 Газо

    10 6 Отговор
    Че чака ме следващия път да убие някой и тогава че го осъдят!
  • 4 Шопо

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пано":

    Когато си в състояние на афект и ти може да изречеш обидни думи и да отправиш закана, без реално намерение за извършване на престъпление.
    Престъпление има, но то е извуршено от лекарите и политиците (ковид мафията).
  • 5 Аз....

    5 2 Отговор
    В СРС тези дела също се печелят /оправдават креминалния контингент/ а СЪДИИТЕ после ги назначава а в закрития СПЕЦ.......
    КОЙ САДИЯ СЕ ПОЗНАВА????????
  • 6 Със бе,

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пано":

    Ченгене козяшко платено.
  • 7 Паалачи дете,

    5 1 Отговор
    баща ти е невинеееен.
  • 8 Футю

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пано":

    Тия ги лекуват, такива като капитан Стрезов и старшина Варадин. Ама къде са днес............?
  • 9 обърнете внимание на шалчетата му

    7 1 Отговор
    венци”чикагото” прякора му идва от преди 20 години беше отворил нощно еротично заведение в квартал здравец в русе и вътре по пилоните танцуваха мъже …нищо че има деца просто е би полярен
  • 10 Оправдавам всеки,

    5 4 Отговор
    който даже е убил всеки, налагат задължителната препаратизация срещу кромида. Не ме интересува, че този не е наред с главата. Точно такива се осмелиха да протестират. Помните ли историята на Мунчо от "Под игото".
  • 11 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Беззакония корупция