4 Октомври, 2024 11:11 1 144 11

Канабисова плантация за милиони в Бургаско

  • канабисова плантация-
  • бургаско

Лабораторията е била много добре оборудвана с изградена поливна система, имало е и допълнителни торове. Униформените казват, че рядко са попадали на наркоплантация като тази

Канабисова плантация за милиони в Бургаско - 1

В хода на акция „купен вот“, полицията в Бургас попадна на една от най-големите наркоплантации в региона. Марихуана за 7,5 милиона лева е открита в имот на 61-годишен мъж в Бургаско.

В късните часове на 2 октомври е проведена мащабна специализирана полицейска операция на територията на къща с прилежащ двор в каменското село Винарово.

„В частния имот беше установена изградена наркооранжерия със засети около 10 000 растения. При претърсването беше установено, че има пригодени помещения са сушене на продукцията. Бяха открити около 1300 броя стръка с тегло 250 кг.“, разказа комисар Иван Малинов, началник отдел на „Криминална полиция“ в Бургас

Цената на сухата растителна маса възлиза на около 7,5 милиона лева. Продукцията е била предназначена за износ в чужбина, но и за вътрешния пазар у нас.

Лабораторията е била много добре оборудвана с изградена поливна система, имало е и допълнителни торове. Униформените казват, че рядко са попадали на наркоплантация като тази.

На място е задържан 61-годишен мъж от село Винарско. Той е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества, за което се предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. Обвиняем е и за отглеждане на растения от вида на конопа.

Установяват се и други лица, които може да са съпричастни към случая. Води се досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нали е забранено

    5 1 Отговор
    добре че го разкриха . то било лесно . ама 70 милиона са много . няма чадъри и рушвети . после ако хване лобисти , тогава може условна 3 години .
  • 2 Чичака

    12 0 Отговор
    Някой продава, друг купува... и полицията все е намесена...
  • 3 замислен

    7 0 Отговор
    Голяма пушилка еййй и голям смях накрая.
  • 4 циркозко дробкарев

    6 1 Отговор
    и за черния дроб и за държабата е по-добре да се вари ракия аман от дрогари
  • 5 Времена!

    6 0 Отговор
    Една качествено изградена плантация, има и "кадърни" хора!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Дали

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Времена!":

    Са се регистрирали във фонд земеделие ,за субсидии
  • 7 Едно

    4 1 Отговор
    Нещо да произвеждаме като хората и те ще го затрият
  • 8 После....!

    4 0 Отговор
    После....!

    Българина Неможел!
  • 9 Демократ

    3 0 Отговор
    Всичко това под носа на властите, които не виждат и не чуват. Така е,защото опънтия чадър е много голям и им пречи. Стига вече са ни правили на олигофрени. Няма да кажат кой е истинския собственик, пак ще е някой клошар или неграмотен циганин. ДС-КГБ мафията съсипа България и докато всички пари,власт и контрол са в ръцете й ,така ще е.
  • 10 Винарово

    2 1 Отговор
    или Винарско?Проверявайте си нещата преди публикация!
  • 11 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    Дрогата убива