19 Януари, 2016 05:00 1 673 0

Детска академия открива таланти във Варна

  • питър пан-
  • варна-
  • академия-
  • деца-
  • театър-
  • театрална-
  • кастинг-
  • диана цолевска

Целта на академията е децата да се потопят в театралната култура

Детска академия открива таланти във Варна - 1

Децата и тийнейджърите на Варна вече ще могат да открият и развият своя артистичен талант  в първата високопрофесионална форма на обучение в града – Детска театрална академия „Питър Пан“.

Академията е проект на общност от водещи куклени актьори от ДКТ - Варна, водени от Диана Цолевска – любимата актриса на няколко поколения варненски деца.

Занятията ще бъдат два пъти в седмицата в класове по 12 деца. Всяко занятие ще е от два учебни часа по 45 минути с почивка от 15 мин. Постиженията на малките артисти по време на обучението ще наблюдаваме на сцената на Grand Mall и на ДКТ Варна, а на 1 юни те ще поднесат голяма продукция.

От пресцентъра на академията обявиха, че кастингът за прием ще се проведе на 23 януари от 17:00 часа в Grand Mall.

„Нашата цел е в академията децата да се потопят в театралната култура, да развият таланта си и да получат възможността да се изявят на сцена, да направят първи стъпки в пленяващия свят на театъра”, разказва с ентусиазъм Диана Цолевска, арт менъджър на проекта.

„В театъра се срещат всички изкуства – и литература, и музика, и актьорско и изобразително изкуство, и танц. Това ще обогати изключително културата на децата. Защото самочувствието, че ти създаваш нещо, е прекрасно и то ти остава за цял живот”, споделя още тя.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА