Last news in Fakti

12 Май, 2019 21:29 3 711 6

Направиха вино, вдъхновено от „Игра на тронове“

  • игра на тронове-
  • вино-
  • сериал-
  • франция-
  • тирион ланистър-
  • дорн

Това вино е в чест на Тирион Ланистър

Направиха вино, вдъхновено от „Игра на тронове“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Винопроизводител от Франция се оказал толкова запален почитател на сериала „Игра на тронове“, че започнал да произвежда вино, вдъхновено от хитовата поредица.

Вино от Дорн - най-качественото на целия свят. Е, не на този, а във Вестерос. Всички най-богати персонажи от "Игра на тронове" са любители на вино от най-слънчевото от седемте кралства. И често му се наслаждават.

Какъв ли вкус би имало дорнското вино? Този въпрос си задава Тибалт Барде - винопроизводител и върл фен на сериала. Започва да проучва карти, нарисувани от създателя на сагата - писателят Джордж. Р. Р. Мартин. След което стига до извода, че виното от Дорн не може да бъде нищо друго, освен Мерло от Бордо.

„Ако трябва да съм честен, в началото подходих повече като фен, отколкото като бизнесмен. Това беше забавен проект, който ми хрумна пред телевизора, докато с приятели гледахме поредния епизод на по чаша вино“, споделя Тибо Барде, цитиран от БНТ.

Тибалт дори не търсел начин да изкара пари, възползвайки се от популярността на сериала. Веднъж достигнал до перфектния вкус, започва и производството. Винарната прави 30 хиляди бутилки дорнско вино, кръстено "Насладата на джуджето". С тях обаче се свързват създателите на филма и любезно ги молят да спрат да използват това име. И все пак - приели, че Тибалт е истински фен, те му разрешили да продаде вече произведените бутилки. Само на истински ценители.

Вероятно трудно ще си намерите бутилка от това бутиково вино, но тези, които вече са го пробвали, му дават 3,7 от 5 възможни звезди. „Това вино е в чест на Тирион Ланистър. Има наситено червен цвят - почти като кръв и нежен плодов аромат. Точно като за благородник“, споделя производителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Eistee

    5 2 Отговор
    Еl comandante, какво пък толкова не им харесваш на тези хапчета, които трябва да пиеш?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 voinov

    0 0 Отговор
    Общинският съвет на Общ.Видин, ще обсъди предложение направено от клуб "Веселите винарки" за почетно гражданство на Peter Hayden Dinklage!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: