9 Юни, 2019 23:59 3 973 6

Ники Сотиров: „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта (СНИМКИ)

  • ники сотиров-
  • mamma mia!-
  • мюзикъл

Звездите на мюзикъла, постановка на Софийската опера, споделиха вълнението си от предстоящия голям летен гастрол пред  медиите във Варна

Ники Сотиров: „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта (СНИМКИ) - 1

Варна ще бъде гвоздеят на националното лятно турне на най-успешния спектакъл на Софийската опера и балет – мюзикъла „Mamma Mia!“ Пет поредни представления ще има в Летния театър завладяващият спектакъл с песни на „ABBA“ – на 29, 30 и 31 август и на 1 и 2 септември от 20:00 часа.

Музиката и текста са на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър. Режисьор е акад. Пламен Карталов, който прави свой собствен прочит на прочутия мюзикъл. Историята на младата Софи и майка ѝ Дона е превърната в театър на ситуации и сцени, а действието се развива динамично, с рефлексии, които подтикват зрителите да мислят и да съпреживяват историята на героите – казва маестро Карталов.

Ники Сотиров: „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта (СНИМКИ)

На пресконференция днес в Радио Варна звездите на спектакъла Ники Сотиров, който влиза в ролята на Бил - един от предполагаемите бащи на Софи, Весела Делчева – Софи, дъщерята, която иска да открие баща си, за да я отведе до олтара, и Деница Шопова – Роузи, приятелка на майката на Софи, споделиха вълнението си от участието в уникалното за България мега шоу, в което ще видим още Орлин Горанов и Влади Михайлов като Сам, варненеца Денко Проданов и Радослав Димитров като Скай.

„Mamma Mia!“ е една сбъдната мечта за всички нас – призна Весела Делчева, а Деница Шопова поясни, че спектакълът не прилича на нито един по света: „Това е простичка житейска история, която може да се случи на всеки от нас, но представена в бутикова постановка - театърът на Пламен Карталов, за който ние го обичаме и му благодарим.“

Ники Сотиров: „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта (СНИМКИ)

Ники Сотиров беше особено емоционален: „Mamma Mia!“ е зрелище, каквото не се е случвало в България, при това на свещената сцена на Софийската опера. И ние се чувстваме целунати от бога, защото участваме в творчески акт, с който се чупи традицията. Публиката влиза в сакралното място на операта, за да преживее нещо съвсем различно. „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта – последното нещо, което може да спаси този свят! Благодарни сме, че сме част от този мега спектакъл, а на сцената на Летния театър – между морето и небето, ще чувстваме Бог по-близо до сърцата си.“

Ники Сотиров: „Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта (СНИМКИ)

Всички песни са с български текст - това е условие при поставянето на мюзикъла – всяка страна, която го поставя, да преведе песните на родния си език. Преводът е на Милена Боринова, утвърден преводач на съвременна литература и филми.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    5 0 Отговор
    Доста интелигентно говори, но не го харесвам като актьор...!

    Коментиран от #3

  • 2 Fotage

    2 3 Отговор
    Тоя е мега нещастник, и като човек, и като актьор. Жив ли е още????
  • 3 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    ПРАВА СИ.........КАТО , ЧЕ ЛИ МНОГО СЕ ПРЕВЗЕМА......ГОЛЕМИ МУ СА „ЧАЛЪМИТЕ “.......
  • 4 гост

    2 1 Отговор
    "Зрелище" е много точно определение :)
    Не е изкуство, дори не е мюзикъл и добре, че си го признават.
  • 5 Bubbles

    0 0 Отговор
    Венци, тъпо е да стоиш с речника на масата и да ровиш за сложни думички само и само да се покажеш вижте ме колко знам.
    Тая дума "Апотеоз" бас ловя че над 90% от четящите и пишещите в този сайт не са я и чували камоли да знаят какво означава.
  • 6 Ромките

    1 0 Отговор
    Са апотеоз...!!