30 Август, 2024 08:00 2 183 3

Дъги Картър пред ФАКТИ : „Фантомът на операта“ е частичка от историята

  • фантома на операта-
  • зала1-
  • ндк-
  • концерт-
  • мюзикъл

Това е най-успешното шоу в историята и завинаги ще остане най-гледаният мюзикъл на всички времена. Това е една обикновена история, представена по грандиозен начин. Това произведение остава трайна и вечна следа в съзнанието на хората, независимо от възрастта и мястото. Това доказва, че „Фантомът на операта“ е част от историята.!, споделя Дъги Картър, който е в ролята на Раул във „Фантомът на операта“

Дъги Картър пред ФАКТИ : „Фантомът на операта“ е частичка от историята - 1
Снимки: BG Sound Stage Management

Мюзикъли, които имат такава уникална постановка, с такъв грандиозен декор и сценография, с такъв грандиозен оркестър, с такъв жанр, представяне на сюжета и не на последно място – с такива гласове и актьори, се броят на пръсти! , добавя още Дъги Картър, който е в ролята на Раул.

  • Дъги, как се чувствате отново в България, в София?

  • О, прекрасно! Обичам определени места в София, обичам да се разхождам по улиците на града, обичам архитектурата и специфичната красота на този град, обожавам българската кухня. Най-вече хората ми направиха впечатление, които са приветливи и много отзивчиви. С една дума се прекарвам прекрасно времето в България. Невероятно се зарадвах, когато ми съобщиха че откриването на новия ни сезон ще започне с турнето от България.

  • Зрителите с нетърпение очакват „Фантома“, според вас защо?

  • Мисля, че това е такова грандиозно и епично представление, като започнем от страхотния оркестър. Представете си този огромен оркестър с толкова много музиканти как пътува из цяла Европа. Историята на това шоу, самият сюжет е нещо уникално и с това, че всеки би могъл да се присъедини. „Фантомът на операта“ е частичка от историята, в крайна сметка! Това е най-успешното шоу в историята и завинаги ще остане най-гледаният мюзикъл на всички времена. Интересното е, че хората от предходните поколения винаги с носталгия си спомнят къде са гледали за пръв път този мюзикъл, какво са почувствали, с кого са го гледали. Това произведение остава трайна и вечна следа в съзнанието на хората, независимо от възрастта и мястото! Това доказва, че „Фантомът на операта“ е част от историята.

  • С какво това произведение така грабва хората по цял свят?

  • Мисля, с това, че в основата, във фундамента на сюжета е всъщност една изключително проста, често срещана човешка история. Една абсолютно реална обикновена история, а персонажите олицетворяват всеки един от нас. Зрителят разпознава малко или много себе си на моменти. Всеки може да се асоциира с някой от тези персонажи. Точно заради това, тази постановка е преминала успешно теста на времето. Тази история не се опитва да ни разкаже нещо супер сложно от живота, напротив, това е една обикновена история, представена по грандиозен начин.

  • Това е една история за любовта – любовта към музиката, любовта към една жена, към Кристин, за любовта към театъра. Това произведение е един трибют, отдаване на почит към театъра и операта като такива. А що се касае до музиката – тя е грандиозна! На първите репетиции ние, актьорите, седяхме и слушахме как ще се справи новия оркестър, и те бяха направо невероятни! От целия оркестър са само петима души, които бяха с нас миналия път в България, през април. Диригентът е нов, и другите музиканти са нови.

  • Вас с какво ви грабна ролята на Раул?

  • Всъщност, това е роля, която отдавна беше в списъка на желаните от мен роли. Още в началото, когато реших да започна тази кариера.

    Раул е един многослоен персонаж, не може да бъде определен с една дума. Често го определят като романтик, чувствителен мекушав персонаж. Но аз лично никога не съм видял тези качества в моя герой. Затова реших да сложа своята интерпретация, своя печат върху този герой. Ако на хората им хареса това което ще покажа, ще е супер. Да се надяваме, че ще им хареса! Исках да преоткрия едно ново ниво към същността на Раул. Обожавам тази роля! Доста съм зает в този образ на сцената, нямам секунда почивка и това е добро предизвикателство да си използвам гласа.

  • Лесно ли се работи с Надим и Бриджит?

  • О, да, разбира се! Те са невероятни професионалисти и колеги. Бриджит вече я познавам повече от година и половина, а с Надим работим над десет години. Когато Надим Нааман първоначално изигра „Фантома“ в Лондон, аз тогава играех в „Клетниците“. Това беше по едно и също време. Спектаклите бяха организирани от едни и същи продуценти. След постановките имахме общи събирания, купони“, играехме заедно футбол. Съставът на двете постановки беше непрекъснато заедно. Така че се познаваме от доста време. Работихме и живяхме като един отбор, винаги се подкрепяме и на сцената и в живота.

  • Как мислите, ще останели Фантомът на сцената още 38 години, както досега? Другите поколения ще го разберат ли?

  • Да, не виждам защо пък не! Мисля, че новото поколение ще разбере тази история, този спектакъл. Въпросът по-скоро е дали светът ще еволюира от музикална гледна точка, и ще се отдалечи от класическия жанр, като цяло. Винаги ще има хора, които ще обичат това шоу, убеден съм! Такива спектакли се броят на пръсти. Мюзикъли, които имат такава уникална постановка, с такъв грандиозен декор и сценография, с такъв грандиозен оркестър, с такъв жанр, представяне на сюжета и не на последно място – с такива гласове и актьори, се броят на пръсти! Имаме много добър шанс да запазим тази постановка актуална още 38 години! Да се надяваме , че „Фантомът“ ще се задържи още толкова. Е, не се знае, разбира се, дали аз ще играя толкова, след 38 години, но.....времето ще покаже....

  • Как бихте определили „Фантомът на операта“ с пет думи?

  • Грандиозно, силно, емоционално, прелестно, красиво.

  • Кои са следващите страни, в които ще покажете мюзикъла?

  • Отиваме след това в Лисабон, Португалия. Много сме ентусиазиране от тази дестинация. След което продължаваме за Швейцария, после сме в Любляна, и накрая в Сърбия, в Белград. Очаква ни едно прекрасно турне в прекрасни страни и градове. Лара, която играе с нас, с нетърпение очаква Лисабон, тъй като тя самата е от там, това е родният ѝ град.

  • А дотогава, докато сте в България, какво ще пожелаете на българската публика, която с нетърпение очаква завръщането на „Фантома“?

  • Надявам се публиката да хареса спектакъла точно толкова, колкото и миналия път, дори повече! Зрителите да очакват новите представители в актьорския състав, така че няма да е съвсем същото шоу, като преди, но ще е интересно, както винаги. Публиката миналия път беше прекрасна и щедра с аплодисментите си, така че горим от нетърпения и този път да обменим същите емоции с българската аудитория.

 

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД

 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    1 3 Отговор
    Фантомас се развихря !
  • 2 Фантомас

    1 11 Отговор
    Операта е умиращо изкуство за снобари

    Коментиран от #3

  • 3 100%

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фантомас":

    не е за чалгари.