Last news in Fakti

7 Януари, 2013 15:27 1 501 0

Неиздавани цветни снимки на "Бийтълс" на търг

  • бийтълс-
  • аукцион-
  • снимки-
  • търг

На търг във Великобритания ще бъдат продадени непубликувани ранни цветни снимки на “Бийтълс”, направени по време на първото им турне в САЩ, съобщи Би Би Си.

Снимките са правени по време на посещението на легендарните музиканти в САЩ, като те датират от 1964 година.

Историческата поява на състава в телевизионното Шоу на Ед Съливан е през февруари 1964 г., след което групата се завръща в САЩ през август същата година и изнася концерти пред препълнени зали.

През въпросният период цветните филми са много скъпи и повечето снимкови материали са в черно-бяло.

Фотосите са общо 65, като сред тях се открояват тези на Джордж Харисън с легендарната му червена китара Rickenbacker, от концерта в ЛасВегас, от пресконференцията в града, от частно парти в имението в Бевърли хилс на Алън Ливингстън, тогава президент на “Кепитъл рекърдс”.

Ценните изображения са принадлежали на д-р Робърт Бек, известен физик и изобретател, който умира през 2002 г. Те са съхранявани в богатия му архив със снимки в дома му в Холивуд.

Организаторите на наддаването съобщиха, че търгът ще се състои на 22 март, точно 50 години след като “Бийтълс” издават първия си албум.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА