Last news in Fakti

13 Юни, 2022 15:17 1 692 0

Пловдив: Започна десетото юбилейно издание на "Алея на книгата"

  • пловдив-
  • книга-
  • алея на книгата-
  • изложение-
  • фестивал

Работното време на изложението, което приключва на 19 юни, ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа

Пловдив: Започна десетото юбилейно издание на "Алея на книгата" - 1
Снимка: БГНЕС

„Алея на книгата“ започна тазгодишния си маршрут от Пловдив, заедно с литературния фестивал на града Пловдив чете. В пространството на Главната улица пред Централна поща 44 издателства са разположили книгите си в 18 шатри, съобщиха организаторите от Асоциация „Българска книга“, предаде БТА.

Още от сутринта любопитни читатели вече разглеждаха десетките разнообразни предложения на книгоиздателите. Повечето от тях предлагат книги, а и не само, с отстъпки в цената. Работното време на изложението, което приключва на 19 юни, ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

„Алея на книгата“ е книжно изложение на открито, което се провежда ежегодно в Пловдив, Варна и София. Освен многобройните шатри с нови и утвърдени заглавия, посетителите се радват и на разнообразни книжни събития - представяния и премиери на книги, срещи с автограф, четения, събития за деца.

Началото на „Алея на книгата“ е поставено във Варна през 2010 година. В морската столица изложението ще се проведе в периода 29 юли – 7 август, а в София - от 5 до 11 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА