Last news in Fakti

13 Септември, 2022 17:45 1 461 1

Стивън Спилбърг представи автобиографичния си филм

  • стивън спилбърг-
  • автобиографичен филм-
  • кинофестивал-
  • торонто

Това се случи на кинофестивала в Торонто

Стивън Спилбърг представи автобиографичния си филм - 1
Снимка: БТА

Стивън Спилбърг представи филма си мемоар "Семейство Фабелман" на кинофестивала в Торонто под оглушителни аплодисменти, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Това е най-автобиографичният филм на 75-годишния режисьор. Той каза, че го е обмислял през целия си живот.

"Семейство Фабелман" е за детството на режисьора в Аризона и ранните му години в киното. Сценаристи са Стивън Спилбърг и Тони Кушнър. В ролите на родителите на Спилбърг са Мишел Уилямс и Пол Дейно. Гейбриъл Лабел играе Сами Фабелман - младия Спилбърг.

"Това е нещо, за което очевидно съм мислил дълго време", каза Спилбърг на сцената след прожекцията в Торонто. "Наистина не знаех кога ще се заема с това. Не е, защото съм решил да се пенсионирам и това е лебедовата ми песен. Не вярвайте на нищо такова."

Спилбърг добави, че за първи път е разговарял с Кушнър за филма по време на създаването на "Линкълн". Но едва по време на пандемията режисьорът решава да разкаже собствената си история.

"Когато нещата ставаха все по-зле и по-зле, помислих, че ако трябва да оставя нещо след себе си, кое е то?, каза Спилбърг.

По-късно Спилбърг, чиито три сестри бяха в публиката, добави: "Този филм за мен е начин да върна майка си и баща си. И също така приближи сестрите ми - Ани, Сю и Нанси - до мен повече, отколкото някога съм предполагал, че е възможно. И заради това си струваше да направя филма".

"Семейство Фабелман" ще бъде разпространен в САЩ през ноември. Световната му премиера е голямо събитие в Торонто - Спилбърг за първи път участва в кинофестивала.

"Семейство Фабелман" преплита филмовото изкуство и семейния живот. Киното във филма на Спилбърг е едновременно трансформираща сила и нещо опасно, начин да изразиш истинска емоция и да се скриеш от нея. Кушнър, който често си сътрудничи със Спилбърг, казва, че "Семейство Фабелман" показва как "филмът е ненадежден приятел".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 0 Отговор
    Бай Стефчо ще обере всички оскари със следващата продукция за кацането на Луната.