Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 14:31 1 057 0

Миланската "Ла скала" пуска свой ТВ канал за деня на влюбените (ВИДЕО)

  • ла скала-
  • милано-
  • театър-
  • опера-
  • стрийминг-
  • стрийминг платформа-
  • балет

Една от най-старите културни институции в Европа влиза в ерата на дигитализацията

Миланската "Ла скала" пуска свой ТВ канал за деня на влюбените (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Миланският оперен театър "Ла скала", който е на 245 години, вече има собствен телевизионен канал, който ще излъчва пряко опери, балети и концерти, както и стари представления, предават АФП и БТА.

Стрийминг програмата ще бъде открита официално на 14 февруари с пряко предаване на операта "Сицилиански вечерни" от Верди. Първите спектакли от архивите могат да бъдат гледани още от днес.

"Искаме да имаме възможност да влезем във всеки дом", каза на пресконференция директорът на операта Доминик Мейер. Той добави, че искат сами да решават какво да бъде излъчвано, но партньорството им с обществената телевизия Раи ще бъде запазено.

Миланската скала последва примера на много опери в света, като тези във Виена, Париж, Ню Йорк, които искат да достигнат до по-широка публика и да се обновят, след като пандемията от коронавируса прекъсна достъпа до залите им.

Доминик Мейер е новатор в тази област. През 2013 г. той създаде платформа за стрийминг към Виенската опера, на която беше директор от 2010 г. до 2020 г.

Новата платформа "LaScala.tv" е насочена към меломаните, които "познават и вече посещават залите и ще имат възможност да гледат отново познати спектакли", а и да "наваксат пропуснатото", обяснява операта в комюнике. Тя дава възможност и на хората, които не могат да отидат в Милано, но искат да гледат програмата на операта. Платформата е платена с изключение за училищата. Цените варират от 2,90 до 11,90 евро за спектакъл в зависимост от качеството и начина на излъчване - пряко или на запис.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА