21 Февруари, 2023 09:38 707 2

Никълъс Кейдж с награда за цялостен принос от Variety

  • никълъс кейдж-
  • награда-
  • цялостен принос-
  • variety

Актьорът ще бъде удостоен с наградата „Variety Legend & Groundbreaker Award“ на филмовия фестивал в Маями следващия месец

Никълъс Кейдж с награда за цялостен принос от Variety - 1
Снимкa: БГНЕС

В Холивуд няма по-известно и противоречиво име от Никълъс Кейдж, чиято кариера е изпълнена с любопитни творчески решения. Независимо дали взривява врагове в класически екшъни или атакува екрана в шедьоври на ниво "Оскар", актьорът има ненадминат диапазон в индустрията. Сега този диапазон е забелязан от „Variety“ и той ще бъде удостоен с награда за приноса му към киното - наградата „Variety Legend & Groundbreaker Award“ на филмовия фестивал в Маями следващия месец, съобщава БГНЕС.



Стивън Гейдос, вицепрезидент по глобалното съдържание и изпълнителен редактор на „Variety“, нарече работата на Никълъс Кейдж "изненадваща, възхитителна и трогателна", като изрази вълнението си да види актьора в ролята на Ренфийлд на предстоящия фестивал. По-нататък той нарече Кейдж определението за жива легенда, като го похвали за диапазона, който е показал през кариерата си, за неподражаемата му личност и за присъствието, „по-голямо от живота“. Той го нарече „перфектния, единствен по рода“ си избор за 40-ото издание на фестивала.

Когато Никълъс Кейдж започва кариерата си, той променя името си от Копола (тъй като е племенник на режисьора на "Кръстникът" Франсис Форд Копола) и участва в редица малки продукции като "Момичето от долината". След това се появява в някои класически филми като „Целувката на вампира“. И накрая, през 1995 г., той се изявява като истински талант с участието си в наградения с "Оскар" филм "Да напуснеш Лас Вегас".

След като изгражда името си, Никълъс Кейдж навлиза в нов етап от кариерата си – на екшън герой. Кейдж участва в "Скалата" с Шон Конъри и Ед Харис, "Con Air" с Джон Малкович и Джон Кюсак и "Лице назаем" с Джон Траволта. Това го утвърждава като един от най-популярните актьори в бранша и продължава тази тенденция във филми като "Да изчезнеш за 60 секунди", "Съкровището" и "Призрачен ездач".

В този момент от кариерата му телефонът спира да звъни, "Съкровището 3" е отложен, "Чиракът на магьосника" няма нужната магия, а "С мръсна газ" е провал. Този спад настъпва в момент, когато Никълъс Кейдж дължи на данъчната служба 14 млн. долара, губи състоянието си в лоши решения за недвижими имоти и има някои семейни проблеми. Това довежда до поредица от 46 филма, които той приема заради заплатата, повечето от които са директно на DVD и много от които карат феновете да повярват, че на него вече не му пука за кариерата му.

През последните няколко години той съобщава, че е изплатил всичките си дългове, което му позволява да прави по-различни избори, като избира филми като "Прасе", който изглежда се е получил само защото Никълъс Кейдж има таланта и безстрашието да го направи. След това пуска изненадващо невероятния "The Unbearable Weight of Massive Talent", където играе измислена версия на самия себе си.

Никълъс Кейдж може и да е имал възходи и падения в кариерата си, може би дори повече от другите, но той даде знак за повратна точка в една кариера, която винаги е имала потенциала да бъде легендарна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Бунди

    0 0 Отговор
    Каптан Корели бе сЕ заапал джама, ама ..абе пич си е тва си е..
  • 2 фАНТОМасс

    0 0 Отговор
    Май е вече за пенсия . Щом почнаха и такива награди да му дават. Пък и напоследък кариерата му е почти нулева.