Last news in Fakti

12 Април, 2023 11:32 891 3

Класиката на Хичкок "Шемет" ще се сдобие с римейк, но феновете са притеснени

  • класика-
  • шедьовър-
  • алфред хичкок-
  • кино-
  • шемет-
  • vertigo

В главната роля се спряга името на Робърт Дауни Джуниър, но ролята на класическата блондинка е под въпрос

Класиката на Хичкок "Шемет" ще се сдобие с римейк, но феновете са притеснени - 1
Снимка: Shutterstock

Ценителите на класическите филмови ленти бяха изненадани с противоречива новина. Модерните политически коректни комисари от потъналия в пропаганда Холивуд посягат на още един вечен артефакт от славното, златно и безвъзвратно приключило творческо минало на американското кино.

Става дума за шедьовъра „Шемет“ - един от най-великите филми на сър Алфред Хичкок, а и на всички времена в световен мащаб, предава "Труд".

От няколко дни шоубизнес издания съобщават, че Paramount (които стоят и зад оригинала) работят по нова версия на „Шемет“ (Vertigo). Според информацията за главната роля на Джон „Скоти“ Фъргюсън, която във филма на Хичкок се изпълнява от легендата Джими Стюърт, от студиото са се спрели на Робърт Дауни Джуниър, а автор на сценария ще бъде Стивън Найт, който ще адаптира както филма от 1958, така и литературния първоизточник – френския роман The Living and the Dead (D’entre les morts) на дуото Пиер Боало и Тома Нарсьожак.

Шедьовърът „Шемет“ разказва за бившия детектив от полицията на Сан Франциско Джон „Скоти“ Фъргюсън, който е принуден да се пенсионира, когато след инцидент по време на служба развива силен страх от височини и световъртеж. Скоти е нает от свой познат, Гавин Елстър, като частен детектив, за да проследи съпругата на Гавин Мадлин, която се държи подозрително.

Главната женска роля в „Шемет“ остава в легендите на седмото изкуство с изпълнението на класическата „блондинка на Хичкок“ - Ким Новак. Ценителите на оригинала се опасяват, че сега този образ може да бъде сменен с "чернокожа трансджендър ТикТок звезда“, например, или нещо друго от арсенала на новата мания за заместване на всичко в киното и телевизията с модерни екзотични персони.

Кинофеновете се тревожат, че сюжетът също ще претърпи сериозни изменения, за да се хареса на шумната агитка от активисти, заради които нито киното, нито телевизията вече не са същите, а сега дори започват да посягат и на литературни класики като произведенията на Агата Кристи. Очертава се поредна гавра с миналото. Това е валидно и за другия, сравнително наскоро обявен римейк по Хичкок – The 39 Steps с прогресивния активист и актьор Бенедикт Къмбърбач.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    5 0 Отговор
    "Вертиго" са го превели Шемет, боже, боже. Какво му е на Замайване
  • 2 n√Варна

    2 0 Отговор
    Написано в статията: "Според информацията за главната роля на Джон „Скоти“ Фъргюсън, която във филма на Хичкок се изпълнява от легендата Джими Стюърт".
    Бульо Събино, като че ли не си гладАла филма на Хичкок – иначе щеше да знаеш, че изпълнителят на главната роля е ДЖЕЙМС Стюарт!
    Да земеш да се пообразоваш малко, що ли?
  • 3 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Нерде Шемет нерде Вертиго!? Някой пък си мислят че е замайване... Вертиго е болест между другото не го пожелавам на никой, усещането е че умираш , мда шемет ....