Last news in Fakti

5 Май, 2023 10:58 2 032 1

"Дюн: Част втора" тръгва по кината през ноември (ТРЕЙЛЪР)

  • dune-
  • дюн-
  • продължение-
  • втора част-
  • филм-
  • фентъзи-
  • фантастика

Първите кадри от дългоочакваното продължение вече са факт

"Дюн: Част втора" тръгва по кината през ноември (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Shutterstock

За онези, които не спряха да се питат кога "Дюн: Част втора" ще започне да се излъчва в киносалоните по света и у нас бяха представени първите кадри от предстоящия филм на Дени Вилньов. От първата част през 2021 г. знаем, че можем да очакваме внушителни кадри, впечатляващ актьорски състав и пленяваща история. Първият трейлър отхвърля всякакъв скептицизъм относно продължението по научнофантастичната класика на Франк Хърбърт, пише в. Сега.

Филмът проследява митичното пътешествение на Пол Атреидис (Тимъти Шаламе) след заговора срещу семейството му. Той обяздва страховития пясъчен червей, сближава се с момичето от сънищата Чани (Зендая), търси отмъщение за смъртта на баща си и, в крайна сметка, повежда армия в битка срещу злото.

Освен двамата млади актьори, които гледахме в първата част на сагата, пред камерата се завръщат и Ребека Фъргюсън, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Дейв Баутиста и Хавиер Бардем. Сред дългоочакваните нови попълнения са Флорънс Пю в ролята на принцеса Ирулан, Леа Сейду като бин-джезъритката Марго Фенринг, номинираният за "Оскар" и носител на "Златен глобус" (за "Елвис") Остин Бътлър - неузнаваем като Фейд-Рота Харконен, и кино ветеранът Кристофър Уокън в ролята на падишаха-император, чийто образ не виждаме в първия трейлър.

"Вселената на Дюн е един сложен свят, съставен от геополитически проблеми, безкрайно много екологични и технологични метафори – и всички те са абсолютно актуални в нашата реалност днес. Но в центъра на разказа е поставена връзката между Пол и Чани и тя служи за морален компас – тя е силата, която приземява разказа и го прави изключително естествен, близък до всеки човек. Всеки познава любовта", казва Шаламе.

"Дюн: Част 1" се превърна в един от най-успешните фантастични филми през последните десетилетия, макар че премиерата му бе белязана от времето на пандемията. Заради нея той дебютира едновременно на големите екрани и в HBO Max, като спечели 400 милиона долара (в нормална ситуация щяха да бъдат двойно повече). Спечели десет номинации "Оскар", включително за най-добър филм, като успя да осребри шест от тях. Ситуацията в киноиндустрията бе толкова тежка, че от Warner дадоха зелена светлина за продължение едва когато видяха възторжения прием на първия филм.

"Дюн: Част 2" е по екраните от 3 ноември 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Трейлъра е як. Дюн е велика история.