Last news in Fakti

14 Юни, 2024 08:10 1 666 2

Плаж "Двореца" в Балчик става арена на фестивала "Пясъчни творения"

  • балчик-
  • дворец-
  • фестивал

Това е осмото издание на проявата в Белия град

Плаж "Двореца" в Балчик става арена на фестивала "Пясъчни творения" - 1
Снимка: Пясъчни творения

На 6 юли 2024 г. (събота) на плаж "Двореца" между красивите морски вълни на град Балчик и "Двореца" - в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”, съобщи неговият създател и организатор Мартин Кръстев.

Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни от пясък и с дарове на морето, а жури от професионалисти в сферата на културата и изкуството ще определи носителите на специалните награди. Тазгодишното издание на „Пясъчни творения”, който се провежда под егидата на Държавен културен институт „Културен център „Двореца“, се посвещава на стогодишнината от създаването на Двореца, която ще бъде отбелязана със специална изненада за участниците.

„Това, с което фестивал „Пясъчни творения” се отличава е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон и от град Балчик. Това е празник, в който всички получават медали и грамоти, както и почерпка със сладолед. Защото си струва - Няма по-хубаво нещо от щастливите детски усмивки!” – сподели Мартин Кръстев.

Организаторите очакват всеки, който има желание да се включи, като напомнят за носенето на кофички и лопатки.

Заявки за участие във фестивала се приемат до 5 юли чрез уебсайта на фестивала - https://pqsuchnoizk.weebly.com или на телефон 0892474998 .

При неблагоприятни метеорологични условия, фестивалът ще се проведе на друга дата, посочена от организаторите.

Програма 6 юли (събота) 2024 г.:

Регистрация: 15:30 ч.

Време за творческа работа: 16:00 - 17:00 ч.

Награждаване: 18:00 ч.

За повече подробности може да посетите сайта на фестивала - https://pqsuchnoizk.weebly.com/

За седемте издания (от 2016 до 2022 г. в Балчик и к.к „Албена), във фестивала са взели участие над 500 деца от цял свят.

От 2019 година фестивал „Пясъчни творения“ е включен в общонационалния културен календар на Министерството на културата, а през 2022 г. стана носител на първата специална награда за доброволческа мисия на Националното представителство на студентските съвети в инициативата "Мисия доброволец – (не)възможна“, организирана Министерство на младежта и спорта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубав

    2 2 Отговор
    Е Балчик, но е смешно да се каже, че има плаж !
  • 2 Ти си

    0 0 Отговор
    То там сега пясък няма на тия буни и тоя бетон ....